Útkövetés

A személyi edző

 

Horváth Andrea vagyok, személyi edző, gerinctréner. Az ÁTALAKÍTUNK program trénere. Segítek abban, hogy az életmódváltásod tartós és hosszú távú legyen.

8 éves korom óta meghatározó része életemnek a sport. Számos versenysportágban tevékenykedtem, s a fitness irányába 14 éve fordultam. A Testnevelési Egyetemen végeztem személyi edző kurzust, azonban a súlyzós edzések hatékonyságába vetett hitem mellett, ma nagyobb elhivatottságot érzek a ülő munkát végző társadalom fizikai állapotának javításában, a megfelelő erőnlét, állóképesség és jó közérzet kialakításában, különböző mozgásformák együttes alkalmazásával.
A gerinctréneri tanulmányaimmal személyre szabott funkcionális és erősítő jellegű programok kialakításával foglalkozom, a megfelelő állóképesség kialakítását szem előtt tartva. Edzéseimen elsődlegesen az a célom, hogy a korábban mozgásszegény életmódot élő emberekkel megszerettessem a sportot, az így elért súlyvesztés, vagy alakformálás természetes velejárója, és eredménye programjaimnak.
Idén kislányom született, és így személyes tapasztalatot szereztem arról, hogy nem lehetetlen fit kismamaként egészségesen végigvinni egy várandósságot, ráadásul 40 felett!
A szülést követően is törekedtem arra, hogy az anyatejes táplálás mellett minél előbb jól érezzem magam a bőrömben. Elsődleges szempontom az, hogy tudjam kislányom anyatejjel táplálni, így megfelelő egyensúlyt kellett találnom a sport-táplálkozás területén ennek érdekében. Ez az időszak nem arról szól, hogy szélsőséges diétát folytassak, vagy hogy az egyéni csúcsaimat megdöntsem mondjuk az edzéseken, de nagyon fontos a rendszeres mozgás, és egy tudatos fegyelmezett táplálkozás.

Az Átalakítunk programban hasonlóan a fent írtakhoz, nem versenyzőket, vagy leszállkásított izomcsodákat szeretnénk létrehozni, mert ezek a "projektek" , amikről ma a média szól (instagram, facebook) többet ártanak a szervezet számára, mint amennyit (esztétikailag) használnak - és megérne egy kutatást az is, hogy a férfiak hány százalékának tetszik ez egyáltalán.

Egy fit, karcsú, egészséges testalkat -  figyelembe véve az egyéni alkati adottságokat is - azonban elérhető egy szakember által kialakított vegyes étrenddel, és rendszeres 1-1,5 órás időtartamú edzésekkel.