Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Egy fogyókúrázó tapasztalatai

Posted by on in Dóra
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 675
 • 0 Comments
 • Print

Sziasztok! Először is bemutatkoznék. Dóra vagyok,31éves. Pesten lakom. 156cm vagyok.

Súlyom? Rettentően ingadozó. És itt kezdődik az én történetem. Évekkel ezelőtt úgy tudtam lefogyni,hogy koplaltam. Szószoros értelemben! Napi 4 kávé és 1kg almán éltem. Hogy hogy birtam?! Szenvedtem,nagyon szenvedtem! De tűrtem,mert sovány akartam lenni! Akkor 50kg voltam. Volt,hogy még tovább szadiztam magam akkor 48voltam.

Utána történtek olyan dolgok, ami miatt szinte az evésem egyenlő lett a nullával. Inkább csak kávéztam. Ezt csináltam jó két évig. Utána pár kiló visszajött.de akkor is csak zöldségen,gyümölcsön éltem és persze kávén. Fiatal korom ellenére elég sok rossz dolgot éltem meg. A depresszió hullámosan,de bejelentkezik nálam. És eljött az a pillanat mikor elvesztettem a kontrollom és az evés mellett döntöttem. Ettem,csak ettem és ettem. Szépen jöttek fel a kilók,de akkor még olyan 56 körül megállt.

És itt kezdtem el a jojózást.Volt amikor egy hét alatt leadtam 6kg.t,persze koplalással és persze egyhamar visszajöttek! Ez zajlott-zajlik kb.4éve nálam. Nézegettem a neten,hogy milyen diétát csinálhatnék amit birok is. Like-oltam oldalakat.

Ekkor,mintha odafentről is ezt akarták volna, megnyertem egy személyre szóló étrendet Hajnitól! Ezt meg is kaptam nagyon hamar! Nem mondom,hogy először nem ijedtem meg! Dehogy nem! Úristen éhen fogok halni! Emellett,hogy fogok futni(akkor már jó egy éve jártam futni)?i

Iyen gondolatok jártak az eszembe, de úgy voltam vele, megpróbálom. Ha egy dietetikus írta össze és ha csak ennyi kell akkor csak elég lesz nekem is. Hát elkezdtem. Bbevásároltam pár dolgot és belevágtam. Picit variáltam a dolgokon,mert pl.nekem reggel a kávé kell!Nagyon furcsa volt.

Szinte peregtek le rólam a kilók. Úgy, hogy nem éheztem, a futáshoz is volt energiám.

Tök jókat ettem. Kedvencem lett a hajdina:) Aoha életemben nem ettem addig. Kicsit furi volt, olyasmi mint a barna rizs. Sőt! Finomabb! A legjobb, 38nap alatt fogytam le úgy,hogy semmi megerőltetést nem éreztem! Élveztem! Előtte akárhogy próbálkoztam, pár nap és besokalltam és ettem egy jót,majd még egyet és visszahíztam.

Sajnos,most közbe jött egy olyan dolog,hogy a fogamzásgátlómtól felborult minden, depressziós lettem. Libidóm csökkent. Nőtt az étvágyam. Nagyon+ Olyan mennyiséget pusztítottam el,hogy már ijesztő volt! Olyan érzésem volt állandóan mikor menstruáció előtt a nők többsége felzabálja a sütis készletet, még azt is ami nincs kéznél:):(( Csak nálam ez már állandósult. Hiába próbálkoztam, nem tudtam megállni.
Eltelt jó pár hét,hónap mire kínok útján rájöttünk mi a bajom. Letettem a gyógyszert. Megnyugodtam. Libidó vissza és ami meglepő, még az étvágyam is visszaesett. Szinte beállt arra az étrendre a szervezetem magától, amivel lefogytam.
Most,hogy láttam a felhívást, úgy gondoltam, igen,ez most megint nekem szól! Megkerestem Hajnit,kikértem a tanácsát és elővettem újból az étrendemet. Igaz,most nem 56kgról kell kezdenem,hanem 60ról, de úgy tekintek erre,mint egy: ez nem az a súlyom  ami szokott lenni. Általában 56kg vagyok a 156cmhez:(
Remélem már nem lesz olyan ok ami befolyásolja,hogy ne tudjak lefogyni. Le akarok fogyni! A régi dolgokon hellyel-közel,de túl vagyok. Biztos lesznek rossz időszakok,de szerintem a legnehezebben már túl vagyok!
Vágjatok hát bele ti is!
 
Egy egyszerű javaslat:ha nem megy a fogyás először gondoljátok át,hogy miért is nem! Ha megvan akkor azt kell rendbe tenni és akkor egy megfelelő étrenddel sikerül! Párom is nehezen viselte ezt az  időszakot,mert nem ilyennek ismert meg.Megértette,hogy a gyógyszer nem a legjobb megoldás nekünk és annyira örült neki mikor közöltem vele,hogy elkezdem a Hajni-diétámat(bocsi, így neveztem el:))és ez még nagyobb erőt ad,hogy csináljam!!!
Holnapi menüm:
reggeli:kávé.egy szelet kenyér,gépsonka,egy szelet sajt,ubi
tízórai:joghurt almával
ebéd:hamis eszterházy csirke
uzsi:gyümölcs sali,pici gyömbérrel
vacsi:azt még nem tudom.
kalória: kb. 1150-1170 lesz
Remélem tudok mindenkinek segíteni, ösztönözni. Ha rendben az ember lelke, a fogyó is simán megy:) Persze ha jól van összeállítva az étrend! Fotót majd teszek fel,hogy lássátok a változást. De most látványosabb lesz!
Előttem a cél!
 
(Dórit a fórumban tudjátok kérdezni! a szerk.)
0

Comments