Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

A fantasztikus párolás és HAJRÁÁÁÁ!!!!

Posted by on in Nikó
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 338
  • 0 Comments
  • Print

Sziasztok!

Ma indult el a harmadik fogyiverseny...én erre már nem neveztem be, de lélekben a versenyzőkkel vagyok ám!!!! Óriási szorítás mindenkinek!!! Ha valaki olvassa, amiket írok, most ne törődjetek vele, csak azt egyétek és annyit, amit Hajni kiírt nektek! Meglátjátok, a két hét alatt ráéreztek majd, hogy mit hogyan szabad és kell, és ez elindít Titeket a helyes úton!!!:) Lehet, néha soknak tűnik a zöldség, de egyétek meg az adagot, megszokjátok majd és meglesz az eredménye! Elmaradnak az éhségérzetek, falási rohamok, szóval HAJRÁ, HAJRÁ!!!!

Tegnap töltött cukkinit készítettem, a kivájt belsejéből pedig öntetet hozzá. A probléma a nagyobbik fiacskámmal volt, akinek a cukkini említésétől is égnek áll a haja, hát még ha látja is. Így mikor készen lettem mindennel, fogtam magam, kiszedtem a tölteléket, felkockáztam és a cukkinit leturmixoltam az öntettel. Ezután a mi ez kérdésre a válasz az volt: főzelék búvárhúsokkal:) Nálunk ez a spenót megszerettetése óta igen jól beválik: valami ismeretlen eredetű krémben (főzelék, leves turmixolva) szegény búvárok (főtt tojás, husi, tk pirított kenyér kockák) elsüllyednek, ki kell őket menteni:) Ééééééés bevált!!!!! Az én nagy (5 éves) fiam életében először jóízűen ette a cukkínit:) Olyan energiával és örömmel töltött ez el, hogy ugrabugráltam örömömben. Ők meg kacagtak, hogy anya kicsit megzakkant:) Gondolom nem csak nekem probléma, hogy hogyan csempésszük be az egészséges étkezést az egész család életébe, de mint a példa mutatja, megéri próbálkozni:)  Vacsorára igen finomat sikerült készítenek: Csirkemell filét sütöttem egy fél kiskanálnyi olajon, csak sóztam, borsoztam és mikor már majdnem készen volt, fokhagymát szeleteltem a tetejére. Nagyon fincsi lett, mellé pedig spárgát pároltam.  Nagyon szeretem a spárgát, de csak a zöldet, azzal szinte semmi munka sincs az elkészítésekor:) Nem kell hámozni, és gyorsan meg lehet szabadítani a fás részétől. Ha valaki nem tudná: egyszerűen ketté kell törni és magától ott törik szét, ahol véget ér a fás rész. Még a nagyfiam születésekor kértem és kaptam  a családtól a szülinapomra egy gőzpárolót, az ilyenkor nagyon jól jön...megmarad a zöldségek íze, zamata, színe és még egyben is maradnak:) nem törnek szét főzés közben. Ajánlom mindenkinek, aki egészségesen szereti elkészíteni a  zöldségeket!! Az álomkonyhámban már beépített módon van jelen, de ez sajnos csak álom még:) Jó hétvégét nektek! Most lesz gyereknap, csak győzzük erővel a programokat!!!:) Akaraterőt elő, mert valahogy a legtöbb boltban, kitelepülésen azt hiszik, hogy a gyermeknap egyenlő az édességekkel!!!

Legyetek Ti a kivételek!!!!

0
Nikó has not set their biography yet
Author's recent posts

Comments