Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

A tzatziki dícsérete és egy kis tanulság túrófánkból

Posted by on in Nikó
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 397
  • 0 Comments
  • Print

Már két napja nem mérem, mennyit eszem, és fogyok:) Persze nem merném még egy egész hétig így csinálni és kellett hozzá egy hónap szigorú alapozó méricskélés, hogy tudjam, miből mennyit szabad. Keserű tanulság volt a virsli is, amikor rájöttem, hogy egy pár virslivel már 300 kcal-át ettem meg és mellé még semmit:( Ennek megfelelően egy régebbi vacsorám 2 pár virsli, egy szelet kenyérrel 7-800 kalóriára jött ki...manapság ennyi kalóriával már több, mint fél napot nemhogy túlélek, de jól is lakom többször. Valamit azért mégis mértem ma. Túrófánkot szerettem volna készíteni, de az ugye olajos. Kimértem a hozzávalókat és nagyon kevés, szénhidrát csökkentett liszttel egy nagy púpos tányérnyi kisült fánkhoz való hozzávaló 457 kalóriából megvolt, azonban ekkor jött a feketeleves: megpróbáltam lemérni, mennyi olajat szívott fel magába és a végeredmény 70 g lett. Ez 630 kalória:(, azaz több, mint duplázódott a kalóriaértéke az eredetileg egészségesbe és kalóriaszegénybe hajló édességnek. Persze nem álltam meg, hogy ne egyek belőle, azonban nagyon-nagyon keveset tudtam csak enni ahhoz, hogy a keretemen belül maradjak:( Tanulság: amíg fogyni szeretnék , olajban nem sütök és nem eszek olyat, amit így készítettek. Nem véletlen, hogy a versenyekben sem volt egyetlen ilyen recept sem...

Más: Nem tudom, mindenki ismeri-e a tzatzikinek nevezett csodát:)? Nálunk nyáron szinte mindig van a hűtőben, bár az alapanyagok kissé módosultak az évek során. Az alaprecept a következő: Jó sok kígyóuborkát héjastól lereszelünk (ízlés kérdése, hogy a kicsi vagy a nagy lyukú reszelőn), majd jól besózzuk és így hagyjuk 20-30 percre. Ezután kinyomkodjuk belőle a folyadékot, tálba tesszük és felöntjük joghurttal (ez régen nálam tejföl volt, majd fele tejföl-fele joghurt, de így a legjobb, csak joghurttal). Ízesítjük fokhagymával, kaporral (jó sokkal:) és kis citromlével (lehetőleg friss). Joghurtot bőven lehet locsolni rá, mert sűrűsödik, ahogyan a kifacsart nedvesség helyére beépül a joghurt nedvességtartalma az uborkában. Hűtőbe téve sok-sok napig eláll és csak egyre finomabb lesz. Ehető bármihez, amihez csak kedved van! Sült húshoz, a reggeli szelet kenyérhez, sajthoz, paprikához, salátához, tojáshoz...nálunk mindig tuti befutó és az uborka-joghurt kombó cseppet sem a hízlaló kategória:) Ajánlom nektek is, szerintem elronthatatlan: Arra vigyázz, sózni már nem nagyon kell, hiszen az elején a besózásból még marad benne.

A végére pedig, aminek örülünk:) (én legalábbis): Végre 100 alatt!!!! Az esküvőm óta nem volt ilyen.... Össz fogyás az első verseny kezdete óta: 12,5 kg

0
Nikó has not set their biography yet
Author's recent posts

Comments