Útkövetés

Bakancslista - maratoni célok.

50. születésnapomon egy maratoni távval fogok ünnepelni. Egészségesen, életem párjával kéz a kézben.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Az a bizonyos 20%

Posted by on in Imi
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 388
 • 0 Comments
 • Print

A reggeli izomláz érdekes dolog. Feltételezhető, hogy nem alvás közben szedted össze, tehát valószínűsíthető, hogy egy-két nappal ezelőtt az elhatározások testet öltöttek egy edző formájában. Hajni szerint (lájk) az életmódváltás, egészségmegőrzés 80% étrendváltozás, 20% mozgás és hasonló "állatfajták". Az étkezés megreformálása sok embernél egy újabb kifogásra adhat okot, hogy miért ne kezdjünk bele. Mert nagyon drága. Ez természetesen nem igaz. Mi három fiú gyermeket nevelünk közösen, s az étrend változtatás ellenére nem költünk többet kajára. Ugyanúgy vásároljuk meg a hétvégén a következő hétre való kaját, mint azelőtt, csak más aspektusokból. Ebből jön a következő kifogás, miszerint nincs idő a napi öt étkezésre, drága az étrend összeállítása, bla..bla..bla. Azzal, hogy el kezdtem a megfelelő mennyiségű szénhidrát bevitelt reggelire a minimálisra csökkentek a stresszes pillanatok az életemben, másképp kezelem a munkával kapcsolatos kihívásokat, megoldandó feladatokat. Nem gondoltam, hogy ez ilyen egyszerű. Ha a szervezetem kiegyensúlyozott, akkor Én is az vagyok. Skizofrén jelzővel élve a köztünk lévő (Én és a testem) harmónia 80%-ával megvolnánk, már csak a maradék 20%-ot kellett hozzá tennem.

Az első lökést egy sportáruházban történt családi kiruccanás adta. Itt szinte minden sporteszköz kipróbálható, nem csak a gyerekeknek, hanem Nekünk, felnőtt testbe szorult gyerekeknek is. Amikor a Nejem elkezdte az életmódváltást vásároltunk itthonra egy futópadot, most pedig a gyerekeknek szerettünk volna örömet okozni egy-két sportszerrel, amire talán nem is tudták, hogy vágynak. Több órás bolti őrülködés után így sikerült szert tenni egy utcai szörf jellegű deszkára, görkorcsolyára, s Nekem egy rollerre. Ennek örömére úgy döntöttem, hogy a hazafelé vezető utat rollerrel fogom megtenni. Elsőre az a 8 km semmi, gondoltam. Kb. 1 km után éltem a gyanúval, hogy kicsit nagyobb kihívással nézek szembe, mint az irodai munka és a városi séta. A kellemes jól eső fáradtság mellett a legnagyobb élmény a kihívás teljesítése volt, a saját határaim feszegetése, azok kitolása. Szerelem volt első látásra. Ha tehetem azóta is ezzel járok boltba, ügyeket intézni a városba és edzésre.

Az edzés...az egy másik történet.

Még valami fontos. Lehetőséget kaptam az elejétől, ha betartok mindent, akkor a hétvégén megjutalmazhatom magam egy sörrel, vagy egy pohár borral. Az első hétvégén tökfőzelék formájában, a második héten pedig fasírt formájában éltem a jutalommal. Azóta nincs szükségem a hétvégi "jutalmakra". Annál nagyobb jutalom nincs, amikor az életed párja a szemmel látható változásokat csillogó szemmel és büszkeséggel teli mosollyal nyugtázza. :)

Lisznyai Imre vagyok. 42 éves, könyveléssel foglalkozom. Három éve boldog házasságban élek Polyák Szilviával. Három fiút nevelünk együtt. Egymás múzsái vagyunk, büszke csodálattal figyeljük az egészséges életmódnak köszönhető változásokat egymáson. Tudjuk, hogy csak egymásnak, magunknak köszönhetjük, hogy az életünkben történő pozitív változásokért kellő akarattal vagyunk felvértezve. Külön köszönet Takács Hajninak, az Ő útmutatásai alapján és vigyázó tekintete mellett lépegetünk előre a helyes úton.
Author's recent posts

Comments