Útkövetés

Bakancslista - maratoni célok.

50. születésnapomon egy maratoni távval fogok ünnepelni. Egészségesen, életem párjával kéz a kézben.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Bakancslista 2.0. - Golyózzunk egy kicsit.

Posted by on in Imi
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 422
 • 0 Comments
 • Print

Sosem vágytam a BMW kulcsot az újukon pörgető, egyenesen arányos kar mérettel és intelligencia hányadossal rendelkező, tükör és szteroid függő emberek közé izmot és arcot növeszteni. A hozzám hasonló, gyenge fizikummal megáldott és a hosszú évek mozgás hiányát bepótolni vágyó ember nem vágyik önbizalom csökkentő közegre, nem hiányzik, hogy elmenjen a kedved a mozgás, sport elkezdésétől, még mielőtt megjött volna. 

A feleségem Szilvi, valamint a három közösen nevelt fiú egyaránt sportol, egymást támogatjuk teljes mellszélességgel, s büszkék vagyunk egymás sikereire. Ezért is volt fontos "valamit" kezdeni magammal, nem cél a kellő mennyiségű és méretű császárszalonna felhalmozása a kockahas köré. Az ezzel járó nulla erőnlétről nem is beszélve.

A rollerezést hab jellegű dolognak szerettem volna a tortán, a tortával kapcsolatosan viszont teljes volt a tanácstalanság.

Két barátom már évek óta a Kettlebellel foglalkozik, instruktori minőségben. Ez valami olyasmi lehet, mint az edző bá, mester, sensei. Ők ajánlották, hogy ha mozogni szeretnék, akkor válasszam a kettelbelt, nem fogom megbánni. Itt, Szegeden épp indult egy három hónapos kezdő tanfolyam. Az első telefonos érdeklődés, beszélgetés Tamással, az oktatóval meggyőzött, hogy a tanfolyamon a helyem.

Az első edzést vegyes kíváncsisággal és izgalommal vártam. Legalább 50 sorstársam volt kíváncsi az első nyílt edzésre.

A "szentbeszéd" Tamás részéről nyílt, egyenes volt. A cél amit kitűzött elénk nem volt más, minthogy 3 hónap elteltével kellő alapokkal rendelkezzünk az egészségünk, erőnlétünk megőrzése érdekében. Mindenki egyenlő esélyekkel, és előélettel érkezett meg a változások kapujába. A jelen civilizált emberének sajátosságai (görnyedt hát, munkahelyi stressz, az eddigi eltöltött földi évek aktív semmittevése) nem múlnak el nyomtalanul. A kettlebell segítségével megtanuljuk a helyes mozgás, és légzés koordinációt, a beszűkült testi adottságaink (csípő, hát, mély izmok) újraélesztése.

Nem tudok a kettlebellről elfogultság nélkül beszélni, hiszen valami olyat hozott az életembe, ami nélkül ma már nem tudnám elképzelni az életem.

Heti háromszori alkalommal 1 órás mozgás - nyújtás, bemelegítés, különböző gyakorlatok a kettlebell súllyal. a mozgásunk folyamatos korrekciója, a helyes légzés használat, megfelelő lazítás - aminek nem sportértéke van, hanem élettani. Ez az edzőnk sportfilozófiájának egyik sarkalatos pontja, amivel teljes mértékben tudunk azonosulni.

A 4. hétnek nekifutva egyre jobb erőnlétnek örvendek, a Hajni által összeállított, s a feleségem által elkészített ételekkel összhangban a jelen állapot szerint 9 kg-al kevesebb terhet cipelek és viselek magamon. Az idejére sem emlékszem, hogy mikor voltam 88 kg alatt. Az pedig, hogy az életem párja és értelme minden pillantásával jelzi, hogy amit csinálok, annak szemmel látható nyoma van, na az az igazán mértékadó és inspiráció.

A családias légkör, egymás támogatása és segítése nagyon fontos az edzéseken. Nincs egymás lenézése, lesajnálása, ami a mai világban nem elhanyagolható tény.

A hetek múlásával edzésről-edzésre érzem, hogy a saját határaim és korlátaim folyamatosan tolódnak a jó irány felé. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen társaság tagja lehetek, mint a kettlebellesek. Az edző személye, Varga Tamás pedig garancia arra, hogy a tanfolyam után folytassam ezt a fajta testmozgást, erőnlét fejlesztés, hiszen nagy céljaim vannak a jövőben.

Az 50. születésnapomat egy maraton lefutásával szeretném, fogom ünnepelni.

 

Lisznyai Imre vagyok. 42 éves, könyveléssel foglalkozom. Három éve boldog házasságban élek Polyák Szilviával. Három fiút nevelünk együtt. Egymás múzsái vagyunk, büszke csodálattal figyeljük az egészséges életmódnak köszönhető változásokat egymáson. Tudjuk, hogy csak egymásnak, magunknak köszönhetjük, hogy az életünkben történő pozitív változásokért kellő akarattal vagyunk felvértezve. Külön köszönet Takács Hajninak, az Ő útmutatásai alapján és vigyázó tekintete mellett lépegetünk előre a helyes úton.
Author's recent posts

Comments