Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Banánkenyér

Posted by on in Juca
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 901
  • 0 Comments
  • Print

Időnként akad egy-egy túlérett banán a konyhában, nos pont erre találták ki a banánkenyeret. Reformosítva, finomliszt helyett zabpehelyliszttel és hozzáadott cukor nélkül, nagyon jó kis csemege.

Banánkenyér (2 db 10cmx5cmx3cm -es formához, ez a mennyiség 2 embernek 2 köztes étkezésre is elég, ha kiegészítjük friss gyümölccsel. Normál őzgerinc formához vedd a négyszeresét a leírtaknak)

1 kisebb túlérett banán

1 db s-es tojás

1 teáskanál vaníliakivonat

1 evőkanál natúr joghurt

16,5 g kókuszzsír vagy 25 g margarin/vaj

65 g zabpehelyliszt (vagy fele zabpehelyliszt, fele Graham liszt)

(1 teáskanál búzasikér-elhagyható)

12 g darált mogyoró

1 csipet só

1 kávéskanál szódabikarbóna

Összekeverjük a száraz alapanyagokat (liszt, sikér, darált mogyoró, só, szódabikarbóna)

A banánt, tojást, vaníliaaromát, joghurtot és zsiradékot kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagot, hasonló állagot kapunk, mint a muffintésztáknál.

Kivajazott-kilisztezett formába vagy szilikonformákba kanalazzuk a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, érdemes tűpróbát tartani. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.

0

Comments