Útkövetés

Bakancslista - maratoni célok.

50. születésnapomon egy maratoni távval fogok ünnepelni. Egészségesen, életem párjával kéz a kézben.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Bevallások és vallomások

Posted by on in Imi
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 525
 • 0 Comments
 • Print

10 napja, hogy nem írtam egy postot sem. Megmondom őszintén, már nagyon hiányzott. Lehet, hogy önző dolognak hangzik, de ez a "blogolós" dolog legfőképp a saját "írói" ambícióim kiteljesedése okozta öröm miatt fontos nekem. Persze, ha más, laikus olvasó számára érezni lehet benne az elszántságot, az életmód váltás okozta sikerélményt, az a tényleges hab a tortán. 

Aki a vállalkozói társadalom tagja volt, van, lesz, illetve könyvelőként keresi a kenyerét az tudja, hogy a negyedévet követő 20. nap maga a bolondok háza. Jobb esetben időben, havonta akár több alkalommal is megkapod a könyvelési anyagot, nem kell kapkodnod a bevallási határidők betartása miatt. Természetesen nem ez a jellemző, a kedves ügyfelek hajlamosak a számlákat az áfa bevallás leadása előtti napokban átadni. Ha 20-30 ügyféllel foglalkozol, úgy, hogy egyedül, alkalmazott nélkül végzed a munkád....hát nem egyszerű. Az, hogy egyedül dolgozom már egy régóta bevált és működő rendszer, mégis sokszor ilyenkor a bevallási határidők előtti napokban, órákban anno régen elkapott az idegbaj. Ha nem csalnak az emlékeim, akkor még az előző negyedéves időszak végén is ez volt a helyzet. De most valami más volt.

Igaz, hogy a munka mennyisége nem változott, az ügyfelek naprakészségének a hiánya ismét felütötte a fejét, de a munkához való hozzáállásom, a kitartás, aktivitás, energikusság terén jelentős változások történtek.

Azzal, hogy lassan hat hete megváltoztattam az étkezési szokásaimat, illetve elkezdtem rendszeresen sportolni, a dolgok kezdik megtalálni a helyüket az életemben. A reggeli megfelelő szénhidrát beviteltől nincs "idegbaj" a munkám területén, a nap további időszakában betartott étkezések (tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) pedig megadják az egész napi ritmust, a megfelelő energiát az egész napos munkához, koncentrációhoz. Néha nem értem, hogy eddig miért nem így gondolkodtam, miért vártam meg a súlyfelesleg és mozgáshiány okozta szívroham jellegű görcsök okozta sokkot. 

A mostani áfa bevallási időszak alatt nem éreztem, hogy "jaj istenem, hogy leszek kész". Sokkal inkább a nyugodtság jellemezte a munkámat, a stressz helyzetek zöme, ami eddig fel-felütötte a fejét, most nem volt meghatározó. Kellő kiegyensúlyozottság, kellő koncentrációval párosítva (szinte) verhetetlen páros.

Természetesen az étrend megváltoztatása mellett nagyon fontos lett az életemben a rendszeres testmozgás. Most így hat hét elteltével tisztábban látom és érzem azokat a változásokat, amin a kettlebellnek köszönhetően átmentem. A legfontosabb az, hogy ösztönösen figyelek a mozgásom koordinációjára, korrekciójára. A heti három edzés, valamint az itthon elvégzett gyakorlatok az életem részévé váltak. A kettlebell lényegét épp abban látom, hogy a testünket tudatosan fejlesztjük, azért, hogy minél tovább tudjuk majd használni. Amit elveszünk Tőle, azt vissza is adjuk. Ennek a mozgásformációnak nem elsődleges célja az erőnlét fejlesztése, de közvetetten a végeredmény tulajdonképpen ez. Olyan helyeken érzem, hogy változik a testem, amit eddig nem is gondoltam. Erősödöm, izmosodom, de a legfontosabb, hogy a kitartásom, önbizalmam az eget veri. Stabilan 87-88 kg vagyok, a tartásom, mozgásom fejlődik, a kettlebell gyakorlatok elvégzése során folyamatosan feszegetem a határaimat. A fejlődés szemmel látható, a súlyokon, valamint a ruhákon feltüntetett  számok nem hazudnak.  Ha valaki még nem tudta eldönteni, hogy mit szeretne kipróbálni mozgás, vagy sport célokra, annak csak ajánlani tudom a kettlebellt. Egy életre szóló élmény. 

Természetesen a legfontosabb visszajelzés életem párjának a mosolya, elismerő szavai. Ma van három éve, hogy összekötöttünk az életünket. Minden nap egyre jobban szeretem, s tudom, hogy Ő is viszont szeret Engem. A megfelelő időben találkoztunk, tudjuk, akarjuk egymást tisztelni, becsülni, szeretni ösztönösen, szívből jövően. 

Boldog és kiegyensúlyozott vagyok.

Kell ennél több?

0
Lisznyai Imre vagyok. 42 éves, könyveléssel foglalkozom. Három éve boldog házasságban élek Polyák Szilviával. Három fiút nevelünk együtt. Egymás múzsái vagyunk, büszke csodálattal figyeljük az egészséges életmódnak köszönhető változásokat egymáson. Tudjuk, hogy csak egymásnak, magunknak köszönhetjük, hogy az életünkben történő pozitív változásokért kellő akarattal vagyunk felvértezve. Külön köszönet Takács Hajninak, az Ő útmutatásai alapján és vigyázó tekintete mellett lépegetünk előre a helyes úton.
Author's recent posts

Comments