Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Cukkini sushi

Posted by on in Juca
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 668
  • 0 Comments
  • Print

A dietetikusod.hu facebook oldalán láttam a cukkini sushi képét. Ha rákerestek a neten, rengeteg receptet dob ki a google, ezek közül talán Gordon Ramsey-é a legszimpatikusabb és a legegyszerűbb is. Kis türelmet igényel a munka, de megéri.

Az eredeti töltelék ricottás-citromos-fenyőmagos-bazsalikomos, nálam készült fokhagymás-ricottás és feketerdő sonkás-ricottás is.

 

Cukkini sushib2ap3_thumbnail_1-P7100090.JPG

 

1 db kicsi, vékony cukkini (sokkal könnyebb vele dolgozni)

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

125 g ricotta

5-6 levéli friss bazsalikom

½ citrom leve

3 gramm pirított fenyőmag

ízlés szerint só

ízlés szerint frissen őrölt bors

A fenyőmagot szárazon megpirítjuk egy teflonserpenyőben.

A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, zöldség hámozóval vékony szeleteket vágunk. (Na, nekem ez nem ment egyszerűen, lehet a hámozóm életlen, de nekem jobban bejött az éles kés.)

Egy tálcát kikenünk olívaolajjal, balzsamecettel és ráfektetjük a cukkini szeleteket. Sózzuk-borsozzuk, majd a tetejüket meglocsoljuk még olajjal és ecettel. Alufóliával lefedjük, és minimum 20 percen át pácoljuk a hűtőben, de akár 6 órát is pihentethetjük felhasználás előtt.

A ricottát ízesítjük citromlével, sóval-borssal, valamint apróra vágott bazsalikommal és pirított fenyőmaggal.

Egy teáskanálnyi ricottás tölteléket kanalazunk az egyik cukkini csík végére, majd feltekerjük. Folytassuk a tekercselést addig, míg a ricottás keverék el nem fogy.

A roládokat rendezzük függőlegesen (talpasan) egy tál(cá)ra, tetejüket szórjuk meg őrölt fekete borssal. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg még egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel.

b2ap3_thumbnail_Fotor0716131050.jpg

0

Comments