Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Ebéd, egyéb, sugar free

Posted by on in Nikó
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 613
 • 0 Comments
 • Print

Sziasztok!

Ma reggel már kevesebbet mutatott a mérleg:) Örülünk:) Az éjjel valami fertelmes aludtak a gyermekeim és így folytatták reggel is. Hiába keltett fel apa korábban, hogy tornázhassak, még a felénél tartottam a tejeskávémnak, mikor a kicsi fiam felébredt, majd aludt tovább....rajtam még egy jó órát.  Mikor végül tényleg felébredt, az volt a "mázli", hogy  a nagynak tegnap kicsit fájt a torka, így nem kellett az oviba rohanni. Így tekertem egyet a szobabiciklin...azt hiszem a torna dvd kiakasztotta volna őket...így is könyörögni kellett a kicsinek, hogy még egy kicsit meg még egy kicsit hagyja anyát bringázni:) Ebédre Holstein szeletet készítettem bulguros salátával. Szeretem a Holstein szeletet, mert hamar készen van, laktató és finom is. Tulajdonképpen bármilyen húsból elkészíthető, de mivel épp nagyon sok tarja leledzett itthon (a hétvégén sok lesz a férfivendég a háznál:), ezért abból készítettem. Mivel ez egy zsírosabb húsfajta, ezt azzal kompenzáltam, hogy nem forgattam lisztbe, hanem grillserpenyőben sütöttem ki klopfolás és sózás-borsozás után. Ha még nincs grillserpenyőd, szerintem szerezz be egyet! Igazán zsírtakarékosan lehet benne szelethúsokat sütni és ha sokat forgatod, kis sem szárad, nagyon finom lesz!! Melyik az a grillserpenyő? Lefényképeztem, ahogy sülnek benne a husik:) Most először szúrok be képet, lehet, hogy nem éppen jól sikerült.....na majd meglátjuk... Tehát a Holstein lényege, hogy a husi tetejére egy tükörtojás kerül. Ezt az első 2 hetes fogyiverseny tapasztalatainak köszönhetően egy teflon serpenyőben mindenféle zsiradék nélkül szépen el lehet készíteni.  A körethez a bulgurt natúr sós-fűszeres vízben megfőzöm-párolom (max. 10-15 perc) és mindeféle itthon található zöldséget, amihez kedvem van összevagdosok. Amikor kész a bulgur, egy csepp olajat is kap, majd összekeverem a zöldségekkel. A bulgurnak kifejezettem jól állnak a nyers zöldségek:)  Az ebéd tehát:

103 g tarja

40g tojás

40 g bulgur

1 g olivaolaj

30 g zöldpaprika

60 g kígyóuborka

50 g paradicsom

20 g madársaláta.

Ez mindösszesen 429 kcal, ami tovább csökkenthető, ha nem tarját, hanem soványabb húst használsz! Az adaggal meg kellett küzdeni, mert jó sok lett:) Képet akkor teszek, ha már látom, hogy ez a husi sülős hogyan néz ki, mert amit most látok, az elfoglalja az egész képernyőmet....:)

Másik téma: a Sugar Free. Mint mindenki (főként bizonyos napok előtt) én is vágyom az édes ízekre. Vettem a gyógyszertárba gyógycukorkát, óriási felirat: Sugar free. Ezeket szoktam néha bekapni, mikor rám tör a na most akkor valami édességet, de azonnal. AZt hittem, büntetlenül....azonban tegnap belefutottam egy beszélgetésbe, miszerint több édesítőnek bár szénhidrát tartalma alacsony, kalóriatartalma azért van. Gyorsan megnéztem és kiderült, hogy a cukorkám 100 grammjában 233 kcal van. Pedig én szinte mindennek elolvasom az értékeit, de lám, még engem is megvezetett az óriási sugar free felirat. Lecke: mindennek, de tényleg mindennek érdemes elolvasni a "hátoldalát"!

Jó étvágyat és jó fogyást mindenkinek!:)

0
Nikó has not set their biography yet
Author's recent posts

Comments