Útkövetés

Bakancslista - maratoni célok.

50. születésnapomon egy maratoni távval fogok ünnepelni. Egészségesen, életem párjával kéz a kézben.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Minden attól függ...

Posted by on in Imi
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 795
 • 0 Comments
 • Print

Örömteli, ha az írásaimat a családom, barátaim és az "életmódváltók" olvassák, egy-egy megosztással segítik az "ige" terjedését. Nem kevésbé fontos a véleménynyilvánítás, a laikus vagy a kellő tapasztalattal és gyakorlattal felvértezett ember építő jellegű tanácsa, hozzászólása. Az amiről ez az egész szól kimeríthetetlen forrása az írásnak, még úgy is, hogy 5-6 hét alatt a tapasztalati írás nem olyan egyszerű, hiszen a jelenleg zajló folyamatokat meg kell élni, megérteni, s hasznos információk halmazává gyúrni, úgy, hogy a blog olvasóinak az érdeklődése megmaradjon. Azok az emberek, akiknek a szava számomra hitelt érdemlő, igyekeznek segíteni a tapasztalataim tényszerű, ugyanakkor érdekfeszítő meg- és leírását. Eddigi blog bejegyzéseim, valamint az azzal kapcsolatos segítő jellegű információk alapján egy-két dologgal kapcsolatosan szeretném a gondolataimat kifejteni.

1. Bűntudat és ajándék.

Az életmód és az étrend változás nem éppen zökkenőmentes folyamat. Van napok, vagy éppen csak pillanatok, amikor visszavágyunk a régi életünk bizonyos elemeire. Legyen az éppen egy szelet csokoládé, vagy egy tartalmasabb, nem a megtervezett étrendünkbe illő étel, esetleg valamilyen alkohol féleség. Hajlamosak vagyunk ilyenkor erős bűntudatot érezni, azon agyalni, hogy megcsaltuk az addig betartott étrendünket, tartva a másnap reggeli "mérlegszörny" számaitól. Hagy így fogyasszuk el a bűnösnek hitt dolgokat, akkor biztosan rosszul fogjuk érezni magunkat a másnap reggeli mérlegelés során. Pedig ott van a nagyon vékony határvonal másik oldalán az ajándékozás érzése. Megajándékozzuk magunkat a kialakított rendszerünk betartásáért, tudjuk, hogy az ajándékozás érzése még nem jelenti azt, hogy feladtuk az addigi elveinket. Csupán meglepjük magunkat egy jól eső érzéssel csoki, étel, vagy alkohol, stb. formájában, miközben tudjuk, hogy a következő napokban tovább tartva az addig életmódunk elemeit az "ajándékozás" számokban mérhető változást nem fog okozni. Azt gondolom valahol ez is benne van a "félig tele, félig üres" érzésben.

2. Mi az amit eszel?

Mi, akik elhatároztuk, hogy változtatunk az életünkön, jelentős részben Hajninak köszönhetjük a "szakmai" támogatást. A fáradtságos munkával és tanulással szerzett tapasztalatai alapján személyre szabottan tud Nekünk segíteni, meghagyva a lehetőséget, hogy ezután is azt együk, amit szerettünk, csak másképp. Az egész napra lebontva, a szervezetünk napi igényének megfelelően étkezem, kapom a segítséget ezzel kapcsolatosan. Ezért van az, hogy véletlenül sem szeretném azzal növelni a blogbejegyzéseim számát, hogy mikor, mennyit és mit eszem, illetve az elfogyasztott ételeket hogyan készítem el. Egyrészt a fentiekre tekintettel nem mennék bele az étkezés részletekbe menő ismertetésébe, másrészt pedig ez egy Embernek a munkája és hivatása, amivel kapcsolatosan még véletlenül sem óhajtok a "hitelrontás" bűnébe esni. Csak ajánlani tudom minden egyes ismerősömnek, aki kacérkodik az életmódváltás gondolatával, hogy vegye fel a kapcsolatot Hajnival. Egy életre szóló élmény. Részemről az Ő munkájának és hivatásának a tisztelete és becsülete alap. Ő az Én életmód mentorom, mint ahogy a sportban egy nagyon jó barátom, "kettlebell mentorom" Krisztián, aki külhonban igyekszik megszeretettni a kettlebellt, mint mozgásformát.

3. A mozgás hatalma.

Az életmódváltás sikere 80%-ban étkezés és 20%-ban a mozgás függvénye. A megfelelő étrendhez személyre szabottan megtalálni az ideális mozgást, sportot nem egyszerű feladat. A kezdeti lelkesedés után kiderülhet, hogy nem megfelelően választottunk. Alapos utánajárással azért ennek az esélye a minimálisra redukálható. Mint már annyiszor leírtam számomra az ideális mozgás és sport megtalálása a barátaimnak volt köszönhető. Mint az életmódváltás ez is egy életre szóló élmény. Nem tudok olyan dolgot, vagy feladatot mondani a kettlebellel kapcsolatosan, ami negatív érzéseket váltott volna ki belőlem. Nyilván ez nagyban függ az edző, instruktor személyétől is. Az a tesi és lelki fejlődés, amin keresztül a négy hét alatt átmentem, az egy csoda kategória számomra. A heti három edzés mellett a mindennapi tevékenységeim során oda figyelek ösztönösen a mozgásom koordinációjára. A tanult nyújtó, mozgáskoordinációs és korrekciós gyakorlatokat igyekszem hasznosítani. A változások a régi életemhez képest látványosak. A kitartásom és teherbírásom megnőtt, az izomzatom pedig folyamatosan fejlődik. A testsúlycsökkenés mértéke lelassult az izomzat növekedése miatt, de ez egy természetes folyamat a tapasztalt barátaim szerint. Nagyképűség nélkül mondhatom, hogy életem része lett a család, megfelelő étrend mellett a kettlebell. Csak ajánlani tudom Mindenkinek. A három hónapos tanfolyamnak decemberben vége, de csak a tanfolyamnak. A cigarettáról könnyebb volt leszokni, mint a kettlebell bármilyen formában történő folytatásáról, pedig azt mondják az sem egyszerű.

Lassan pedig indul a bakancslista hadművelet megalapozása, elvégre hamarosan (8 év) jön a tervezett maratoni táv.

0
Lisznyai Imre vagyok. 42 éves, könyveléssel foglalkozom. Három éve boldog házasságban élek Polyák Szilviával. Három fiút nevelünk együtt. Egymás múzsái vagyunk, büszke csodálattal figyeljük az egészséges életmódnak köszönhető változásokat egymáson. Tudjuk, hogy csak egymásnak, magunknak köszönhetjük, hogy az életünkben történő pozitív változásokért kellő akarattal vagyunk felvértezve. Külön köszönet Takács Hajninak, az Ő útmutatásai alapján és vigyázó tekintete mellett lépegetünk előre a helyes úton.
Author's recent posts

Comments