Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Sárgaborsó köret

Posted by on in Zsolt
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 553
  • 0 Comments
  • Print

b2ap3_thumbnail_Sargaborso_WP_20170514_14_13_50_Rich_small.jpg

Összetétel: 30g repceolaj, 110g vöröshagyma, 500g sárgaborsó. Tápanyagok adatok (késztermék) 100 g: 164 kcal, fehérje: 9 g, szénhidrát: 23.3 g, zsír: 3.1 g, rost: 10.8 g, só: ízlés szerint. Összköltség (villanyszámlával együtt): kb. 250,- Ft, 1 200 g késztermékre számítva 208,- Ft/kg.

Elkészítés

A repceolajon a hagymát megdinszteljük, majd beletesszük a sárgaborsót, amelyet előtte 24 órát áztattuk. Egy kicsi só mehet bele, ill. tettem még bele szárított zöldségeket, amolyan só nélküli Vegeta jellegűt. Opciókét mehet bele sárgarépa, vagy egyéb zöldség is. Kb. 1,5-2 órát főzzük, majd szűrjük, de számítsunk rá, hogy sűrű lesz. Nagyon ízlett mindenkinek, el is kellett dugnom, mert ez a heti szénhidrát köretem.

A sárgaborsót érdemes kipróbálni, mert magas a rost és a fehérje tartalma többek között.

 

0
Kis Zsolt has not set their biography yet
Author's recent posts

Comments