Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Sült cheesecake vs. cheesecake pohárkrém

Posted by on in Juca
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 455
  • 0 Comments
  • Print

Bevallom nem vagyok egy nagy cheesecake rajongó, de tekintve, hogy a húgom kedvence, ezért mikor látogatóba jöttek, ez került az asztalra és mivel maradt még egy adag sajtkrém, másnap kevertem belőle egy kis pohárkrémet. Azóta többször is elkészítettem mindkettőt ilyen-olyan ízesítéssel, személy szerint a lime-osat vagy a vaníliásat preferálom friss málnával vagy fagyasztott málnából készült pürével. :)

Természetesen igyekeztem a diétába illeszthetővé tenni a sajttortát, így az eredeti zsíros krémsajtot, lecseréltem 5% zsírtartalmúra, a tejfölt 0,1 % -os joghurtra és az alap sem úszta meg a változtatást, vékonyabb az átlagosnál és cukormentes keksz, darált mandula, darált zabpehely, illetve kókuszolaj alkotja.

Lime-os cheesecake (15-cm-es formához, 4 szelethez)

az alaphoz:

30 g diabetikus keksz búzakorpával, édesítõszerrel

30 g zabpehely

20 g darált mandula

3-4 evőkanál kókuszolaj ( attól függ mennyire szárazak a hozzávalók)

(ha nem elég édes, akkor ízlés szerint por xilit vagy folyékony édesítő)

 

150 g 5%-os zsírtartalmú krémsajt

100 g lecsöpögtetett 0,1 %-os joghurt

1 db lime reszelt héja

1 db tojás

20 g nyírfacukor

1 evőkanál étkezési keményítő

 

Kibéleljük a formánkat sütőpapírral.

Az alaphoz ledaráljuk a kekszet, a zabpelyhet, összekeverjük a darált mandulával és kanalanként a kókuszolajjal, kóstoljuk meg és ha kell édesítsük ízlés szerint por xilittel vagy folyékony édesítővel. A kapott masszát nyomkodjuk a tortaforma aljába, majd tegyük a hűtőbe kicsit dermedni, míg kikeverjük a krémet.

A sütőt kapcsoljuk be 190 fokra alul-felül sütésre.

Robotgéppel, alacsony fokozaton, keverjük ki a sajtkrémet a joghurttal, adjuk hozzá a tojást, a nyírfacukrot, az étkezési keményítőt és a lime reszelt héját.

Öntsük a krémet az alapra és tegyük a sütőbe egy órára, ha nagyon pirulna a teteje, akkor tegyünk a tetejére alufóliát.

Hagyjuk teljesen kihűlni és minimum egy éjszakát, de legjobb, ha egy teljes napot pihentetjük a hűtőben tálalás előtt.

 

Cheesecake pohárkrém (2 személyre)


50 g 5%-os zsírtartalmú krémsajt

100 g lecsöpögtetett 0,1 %-os joghurt

1/2 lime reszelt héja

 3 g zselatin fix

ízlés szerint nyírfacukor vagy édesítő

2 db cukormentes keksz ledarálva

120 g (fagyasztott) málna

A krémsajtot a joghurttal, a lime reszelt héjával, a nyírfacukorral/édesítővel és a zselatin fix-szel kikeverjük. Ha nagyon folyós, akkor 10 percre hűtőbe tesszük.

A poharakba tetszés szerint rétegezzük a krémet, a málnát és a darált kekszet.

0

Comments