Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Szülinap és kovi ubi

Posted by on in Nikó
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 683
 • 0 Comments
 • Print

Sziasztok!

Az elmúlt közel egy hétben igen sűrű programom volt:) Szülinapom volt szombaton és a drága férjem meglepett egy diabetikus tortával. Fele csoki-fele dió (a gyerekek a csokiért vannak oda), ráadásul még krémest is hozott (szintén diabetikus). A kalória értékét nem mertem kérdezni sem, hiszen már az is nagy szó, hogy ilyet hozott:) Így esett, hogy három napon keresztül, ahogyan én hívom: a diabetikus bűnözés csapdájába estem... Minden nap ettem édességet, bár nem étkezés után, hanem helyett, de azért így is sok volt ez nekem... Ami furcsa volt, az az, hogy amikor uszonnára ettem, vacsorázni már nem is tudtam, annyira eltelített, viszont ennek ellenére is (valószínűleg a sok zsiradék miatt) fogyni nem sikerült ezekben napokban, sőt! Na nem panaszkodom, mert most nem adtam fel (ahogyan szoktam volt egy párszor ilyen események után), hanem egy pár számolásmentes, ici-picit lelkiismeretfurdalásos (dehát mégiscsak szülinapom volt:) nap után ismét visszatértem az én hűséges mérlegemhez  és az 1200 kalóriámhoz. Ma pont annyi kiló voltam, mint egy héttel ezelőtt.

Öltözködés: A hétvégén mesefesztivál volt a mi kis városunkban és apával nekiálltunk csinosabban felöltözni...ez a "mutatvány" mintegy fél óránkba tellett, mert minden úgy állt rajtunk, mint tehénen a gatya, finoman szólva. Szinte bármit kaptunk magunkra, abban slamposak voltunk. Aztán nagy nehezen csak találtunk olyan kombinációt, ami állt rajtunk valahogy, de öltözködés szempontjából bizony nem ez a legegyszerűbb időszaka az életünknek... nem tudom, hogy Ti, akik reményeim szerint szintén fogytok, velem együtt, hogy álltok ehhez a témához, de nekem nincs szívem ruhát venni, mert abban bízom, hogy pár hét múlva az új szerzemény már lötyögni fog rajtam, így pedig pénzkidobásnak érzem:(

Na és a kovi ubi: A múlt héten tettem el és mára készült el:) Nem tudom, mindenki tudja-e szokta-e, de én imádom egyszerűen ezt a csodát, ami nagyon egyszerűen elkészül és kalória alig benne, viszont lehet enni reggel-délben-este:) A bolti össze sem hasonlítható  a házival, ahhoz meg csak egy befőttes üveg meg egy napfényes ablakpárkány kell:) ha valaki nem tudná a "receptjét": én 5 literes üvegben készítem, abba kb. 2,5 kg uborka fér bele. Az ubikat jól megmossuk, a két végét levágjuk, majd be kell vágni majdnem a végéig a felénél hosszanti irányban, majd fordítani rajta és merőlegesen, a másik oldalán ugyanígy bevágni. Üvegbe kapor, fokhagyma, uborkák, a tetejére kenyércsücsök és felönteni sós vízzel, egy liter vízhez egy púpos evőkanál sóval. Tetejére kistányér és mehet a napra:) Ha süt, 2-3 nap alatt elkészül..ha nem, mint mostanában, akkor tovább tart, de meleg kell neki, így nagyon rossz időben ne fogjatok hozzá. Tavaly himalája sóval próbáltam, azzal nem sikerült, de ha van valakinek ellenkező tapasztalata, szívesen olvasnám! :)

Jó uborkázást!:)

Nikó

0
Nikó has not set their biography yet
Author's recent posts

Comments