Útkövetés

Bakancslista - maratoni célok.

50. születésnapomon egy maratoni távval fogok ünnepelni. Egészségesen, életem párjával kéz a kézben.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Az SZMB diszkrét bája

Posted by on in Imi
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 832
 • 0 Comments
 • Print

Aki már egyszer blog írásra adta a fejét az tudja, hogy a posztolás nem fenékig tejföl. Sokszor napokig ott lappang az emberben a következő bejegyzés "csírája", de a kellő inspiráció, az a bizonyos nagy betűs "INDIKÁTOR" szele nem akar megcsapni. Aztán beugrik valami, kitisztul a köd, s a maga természetes módján megindul a folyamat, aminek a végeredménye egy újabb poszt. A szeretteim, barátaim, sorstársaim biztatása sokat jelent, a motiváció eme formája az alap inspiráció. Visszagondolva az elejére, amikor megkért Hajni, hogy írjam le a gondolataimat, szinte naponta robbantak ki az általam fontosnak és megosztásra ítéltnek vélt gondolatok. Elkezdtem komolyan venni a dolgot, mert úgy éreztem a visszajelzésekből, hogy talán egy-két embernek hitet ad és motivációt jelent az Én lelki, szellemi és fizikai fejlődésemnek, "előzményeimnek" a története.

Lassan több, mint három hónapja, hogy ráléptem az általam helyesnek vélt testtudatos életforma útjára. Nem mondom, hogy állandó lendülettel vettem, veszem az akadályokat, de a cél, ami előttem lebeg mindig átsegített a nehézségeken. Belegondoltam, hogy  - minden ego és önzés nélkül - Magamon kívül kiknek köszönhetem, hogy eljutottam az utam eme szakaszáig.

Visszagondolva az elmúlt 42 évemre három fontos dolgot tudok kiemelni, s szerintem ha belegondolunk sokunknak hasonlóan áll össze a "kerek, egész".

Az SZMB. Szerelmek, mentorok, barátok. Itt kell elnézést kérnem egy barátomtól, hogy nyúlom a rövidítést, hiszen ez alapból sok embernek a Szögi Morgó Büfé rövidítését takarja, amely szintén jelentős szerepet játszott az életemben. 

Szerelmek.

A szerelmek, szerelmi és társas kapcsolatok az életem során jelentős szerepet töltöttek be. A felnőtté válás egyik elengedhetetlen feltétele volt számomra, hiszen egy bizonyos életkor után (35 év, későn, de nem túl későn) másképp láttam a történéseket, a melodrámákat, a brazil szappanopera szerű kapcsolatokat, a viharos szerelmeket, a tragédiaként megélt csalódásokat. A tapasztalatok helyén kezelésével sikerült elérnem azt amit. Magyarán mondva azért élek most boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban az életem szerelmével, mert megtanultam tisztelni, becsülni és szeretni azt, akit az élet oly kegyesen az utam további társaként jelölt ki.

Mentorok.

Ha meg kellene neveznem személyeket, akikről elfogultság nélkül merem állítani, hogy az életem jelenkori alakulásában fontos szerepet töltöttek, töltenek be az három személy.

Édesapámra mindig úgy tekintek mint a példaképem (mentorom), hiszen bárhogy is hozta a sors Ő mindig ott volt Nekem, nem ítélt el azokért a dolgokért, amiket elkövettem magam ellen. A sors fintora, hogy utoljára Én beszélhettem vele, s ha tudom, hogy az az utolsó, akkor biztosan meg kértem volna, hogy bocsásson meg Nekem, s megígértem volna Neki, hogy egyszer majd nagyon büszke lesz rám. Az Ő embertársakhoz való hozzáállását igyekszem tovább vinni. Azt amit elértem az utóbbi évek alatt az Ő vigyázó tekintete mellett tettem. Most a felhő szélén ülve azt hiszem mosolyog és nagyon büszke Rám. 

Drága életem párja és szívem egyetlen Királynője az akire szintén felnézek és az amit tesz a Családunkért, a kitartása, az akaratereje, a feltétlen szeretete példaértékű számomra. Az, hogy jókor találkoztunk, jó helyen az nem a véletlen műve. Nekünk találkozni kellett, nem hiába volt Mindkettőnknek "harcos" élete. Az élet a sok nehézségért így kompenzált. Nagyon szeretem, s tudom, hogy együtt fogjunk leélni az életünk hátra lévő részét. 

A harmadik személy akire mentorként tekintek az nem más, mint a kettlebell edzőm, Varga Tamás. Az amit a két hónap alatt kaptam és tapasztaltam azt nehéz szavakba önteni. A sport iránti szeretete és alázata, a másik ember tisztelete, az évek alatt megszerzett tapasztalatok, a tudás ami benne van az példaértékű számomra. Nem tudom honnan meríti az erőt, hogy edzésről-edzésre odafigyelve Mindenkire "felépít Minket", folyamatosan fenntartva az érdeklődésünket, a lelkesedésünket. Az a fejlődés amin keresztül megyünk a tanfolyam során a társaimmal előrevetíti, hogy a jövőben tovább folytassuk az elkezdett "munkát". Megszerettetni a sportot és életformává tenni nem egyszerű dolog. A kettlebell azt hiszem életem egyik legfontosabb döntése volt.

Barátok.

Bárhová is sodorja az élete az embert, vannak emberek, akikre mindig, mindenkor lehet számítani. Ha biztatni, támogatni kell, ha véleményt kell formálni, ha verbálisan "pofán kell csapni", vagy éppen meg kell inni egy-két sört. Ők a Barátok.

Voltak az életemnek nagyon nehéz szakaszai, amikor az önzetlen baráti segítség nélkül Senki és semmi lettem volna. Amikor a játékszenvedéllyel, a múlt polipjának visszahúzó csápjaival küzdöttem, harcoltam ott voltak mellettem, mögöttem. Ha kellett visszarántottak a szakadék széléről, ha kellett támogattak a vészterhes időkben. Önzetlenül, mindenféle hála és - sajnos néha - köszönet nélkül. Nélkülük sem tartanék ott, ahol most. A teljesség igénye nélkül Bangyi, Tugyi, Geri, Gyufa, Fűrész, Cula, Kis Don, Jhonny, Rozsé, Kecső Imi voltak azok, akik nem engedtek elveszni. Az Ő szavuk sokat jelent Nekem, s egy páran már kifejtették véleményüket az írásaimról, hiszen mögé látnak a szavaknak. Az Ő "kritikájuk" segítségével igyekszem fejlődni az írásaim során.

 

Egy valami biztos, fejlődöm minden értelemben. Az SZMB diszkrét bája övezi a fejlődésemet. Így is, úgy is.

 

0
Lisznyai Imre vagyok. 42 éves, könyveléssel foglalkozom. Három éve boldog házasságban élek Polyák Szilviával. Három fiút nevelünk együtt. Egymás múzsái vagyunk, büszke csodálattal figyeljük az egészséges életmódnak köszönhető változásokat egymáson. Tudjuk, hogy csak egymásnak, magunknak köszönhetjük, hogy az életünkben történő pozitív változásokért kellő akarattal vagyunk felvértezve. Külön köszönet Takács Hajninak, az Ő útmutatásai alapján és vigyázó tekintete mellett lépegetünk előre a helyes úton.
Author's recent posts

Comments