Útkövetés

Bakancslista - maratoni célok.

50. születésnapomon egy maratoni távval fogok ünnepelni. Egészségesen, életem párjával kéz a kézben.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Bakancslista 1.0 - az első lépések.

Posted by on in Imi
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 288
 • 0 Comments
 • Print

Sziasztok!

Beleestem a kezdő blog írók hibájába, miszerint mentés nélkül igyekeztem ülni a babérjaimon. A végeredmény: nosza rajta még egyszer.

Lisznyai Imre vagyok, 42 éves, ha jól emlékszem pöttyös labda volt a jelem az óvodában. Hat héttel ezelőtt találkoztam Takács Hajnival, ami az életem egyik legjobb döntése volt, azután, hogy három éve kimondtam a boldogító igent. Könyvelőként dolgozom, annak minden előnyével és hátrányával. Ülőmunkát végzek, kevés mozgással, rendszertelen táplálkozással és kellő mennyiségű stresszel felvértezve. A végeredmény nem igazán csábító így utólag visszagondolva. 15-20 kg súlyfelesleg, minimális erőnlét és túlspirázott idegbaj. Amikor esténként a szőnyegen fetrengsz a hát és izomgörcstől szenvedve az nem kellemes dolog, főleg, hogy az életed párja tehetetlenül szemléli, ahogy tönkre vágod az egészséged. Valami kifogás mindig akad, hogy miért nem változtatsz azon, ami nyilvánvaló, hogy nem a helyes irányba tartasz ha szeretnél leélni még sok-sok évet az életed párjával, látni, ahogy a fiúk kirepülnek a fészekből, a térdeden lovagló unokákról nem beszélve. Nekem a múzsám a változtatáshoz a feleségem volt. Ő már két héttel korábban változtatott az étrendjén Hajni segítségével és útmutatásával. Megbeszélt Nekem egy találkozót. A kellemes meglepetés és jó értelemben vett csalódás a figyelem volt. A figyelem a személyem iránt, aziránt, hogy mi az, amit az étkezéseim során fogyasztok, az alapján összeállítva a jövőbeni étrendemet. Nem volt kendővel letakart varázsgömb, csupán a kellő tapasztalatokkal és gyakorlattal felvértezett ember.

A szombati kezdő mérlegelés előtti estén úgy döntöttem, hogy nem hagyom ebek harmincadjára a citromos söröket és szendvicsnek valókat a hűtőben.

A kezdő súly 96,6 kg volt. Mivel tapasztalati ember vagyok, ezért két nappal az első mérlegelés után ismét ráálltam a mérlegre. Nulla mozgással, betartva az étrendet 2 kg-al kevesebbet nyomtam. Az étrend váltás egy olyan embernek, aki eddig sosem reggelizett, későn ebédelt, majd nagyon későn vacsorázott (6-7 szendvicsnek nevezett kalória és szénhidrát bomba), annak merőben új a napi öt étkezés, nem beszélve a kellő mennyiségű folyadék beviteléről. A két nap alatt számokban mérhető változás csak megerősített abban, hogy jó úton haladok afelé, hogy alapokban megváltoztassam az életem. Az akarattal innentől kezdve nem volt gond. Biztató kezdet...:)

Lisznyai Imre vagyok. 42 éves, könyveléssel foglalkozom. Három éve boldog házasságban élek Polyák Szilviával. Három fiút nevelünk együtt. Egymás múzsái vagyunk, büszke csodálattal figyeljük az egészséges életmódnak köszönhető változásokat egymáson. Tudjuk, hogy csak egymásnak, magunknak köszönhetjük, hogy az életünkben történő pozitív változásokért kellő akarattal vagyunk felvértezve. Külön köszönet Takács Hajninak, az Ő útmutatásai alapján és vigyázó tekintete mellett lépegetünk előre a helyes úton.
Author's recent posts

Comments