Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Cukkini tészta olaszos csirkegombòccal

Posted by on in Juca
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 323
  • 0 Comments
  • Print

1-2 éve felbukkant nálunk is a cukkini tészta. A zöldséget egy spirál vágò (ebayről már pár száz forintért beszerezhető) segìtségével pillanatok alatt spagetti formájùvá csìkozhatjuk. Jòpofa is, finom is, egészséges is, kell ennél több?

Amiatt hogy az ebédként is tartalmas legyen, teljes kiőrlésű spagettivel kevertem a cukkini csìkokat, amitől a végeredmény még izgalmasabb, hiszen  még különbözőbb texturájù alapanyagok találkoznak a tányéron.

Cukkini tészta olaszos csirkegombòccal(2főre)

 

300g cukkini tészta

60g teljes kiőrlésű spagetti tészta (szárazon mérve)

3 db nagyobb paradicsom

20g vöröshagyma

1 tk. kòkuszolaj vagy főzéshez valò olìvaolaj

1-2 gerezd fokhagyma

1 tk. eritrit vagy más édesìtő

ìzlés szerint sò, bors

ìzlés szerint kakukkfű, bazsalikom, oregánò, rozmaring

Csirkegombòc

240 g darált csirkemell

40 g apròra kockázott vöröshagyma

sò, bors

1 fokhagyma gerezd passzìrozva vagy fokhagymapor

ìzlés szerint kakukkfű, bazsalikom, oregánò, rozmaring

Először  a gombòcokat készìtem el, ehhez összegyùrom a darált csirkemellet a vöröshagymàval, fokhagymával (fokhagymaporral), fűszerezem sòval, borssal, zöld fűszerekkel, majd 6 vagy 8 gombòcot formázok belőlük. Nem kell hozzá se tojás, se más, a sütőben zsiradék nélkül 180 fokon szilikonos sütőlapon/-papìron 15-20 perc alatt tökéletesen megsülnek. Arra figyeljünk, hogy ne süssük tùl, mert kiszáradhat.

A tésztát forrásban levő vìzben megfőzzük(és én ùgy szoktam leszűrni, hogy  és azt a vizet öntöm a paradicsomokra.)

A leforrázott paradicsomokat megszabadìtom héjuktòl. Közben kòkusz-/olìvaolajon megfuttatom a felkockázott vöröshagymát, rádobom a paradicsomokat, hozzáadom az eritritet, sòt, borst, fokhagymát, majd botmixerrel pürésìtem. Hagyom egyet forrni,  elzárom a lángot és csak azután keverem bele a friss zöldfűszereket.

Tálaláskor összekeverem a két tésztát, rámerem a szòszt és a tetejére teszem a kész gombòcokat.

 

 

 

 

 

 

 

0

Comments