Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Foci vs. egészséges nasi

Posted by on in Juca
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 498
  • 0 Comments
  • Print

Meg kell mondanom, hogy ez a foci vb, azért kihívások elé állít kaja ügyileg, mert a vacsi pont az első meccsre esik,  ráadásul a baráti társaság igazán fanatikus drukker, így minden napra jut legalább egy meccs, amit együtt néz a keménymag. Ezek igazán jó hangulatú batyus bulik :)

Nálam a két főszempont az egészséges étek és a gyorsan elkészíthetőség, mert ugyan kinek van kedve nyáron, munka után a konyhában állni?! Szerintem senkinek...

Pár napja láttam a neten, hogy a nemzetek zászlóit és lobogóit különböző ételekből kirakják, éppen rajtunk volt a sor a vendéglátáson, így elkezdtem agyalni, hogy milyen alapanyagokból lehet kirakni Brazíliáét és Mexikóét.

A választásom a brazil esetében madársalátára, pannónia sajtra, áfonyára és egy kevés joghurtra esett, a mexikói uborkából, light mozzarellából és piros kaliforniai paprikából hosszában felvágva állt össze, hogy egy egyszerű joghurtos-fokhagymás dipbe lehessen mártogatni.b2ap3_thumbnail_P6170011.JPG


Az olasz meccsre is elkészült egy változat, ahhoz madársalátát, light mozzarellát, valamint kakukkfüves-bazsalikomos grillezett paradicsomot használtam, ami tökéletesen passzolt a töltött gomba mellé.

b2ap3_thumbnail_P6200019.JPGb2ap3_thumbnail_P6200030.JPG

 

Grillezett paradicsom

2 db nagyobb paradicsom

só, bors

friss kakukkfű

friss bazsalikom

A sütőt grill fokozatra állítom, a paradicsomot felkarikázom. Mivel a sütőpapír megéghet a grillen, így a tepsit alufóliával bélelem ki, amit kikenek olívaolajjal. Rárakosgatom a paradicsomkarikákat, megszórom sóval, borssal és kakukkfűvel, majd mehet is kb. 10 percre a sütőbe. Tálaláskor megszórom friss bazsalikommal.

Lehet az ízesítéssel kísérletezni, én szoktam zúzott fokhagymával, pici citromhéjjal is készíteni, illetve sajt is mehet a tetejére.

Töltött gomba

Nagy tölteni való gomba

joghurt

fokhagyma

bors


A joghurtot lecsöpögtetem, majd összekeverem sóval, borssal, zúzott fokhagymával, beletöltöm a gombába és addig sütöm, míg a joghurt teteje töredezetté nem válik.


Örök kedvenc a saslik, amitől egy férfi sem fordul el fintorogva. Szerencsére itt a nyár, rengeteg finom zöldség van a piacon, most épp cukkinis-csirkemelles-lilahagymás-kápiás változat került a pálcára. (A husit egy órára a hűtőben pácoltam kakukkfüves-borsos-citromhéjas olajban, sütés előtt kicsit megsóztam.)

b2ap3_thumbnail_P6180016.JPG


Szóval én így próbálom megreformálni a vb alatti csemegézést.

0

Comments