Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Uzsi idő

Posted by on in Juca
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 905
  • 0 Comments
  • Print

A délután nekem az édességről szól, igaz, nem kell nekem csokis-vajas-habos csoda, azoknak sosem voltam rajongója, de egy gyümölcsös túrós vagy joghurtos pohárkrémmel könnyen lekenyerezhetővé válok és van még egy gyengém: a tiramisu... nem állítom, hogy az olaszok megverdesnék a vállam a reform tiramisumért, de nekem tökéletesen megfelel.

b2ap3_thumbnail_1-P6200031.JPG

Reform tiramisu (2 személyre)

6 db diabetikus búzakorpás keksz

175 g natúr joghurt

1/2 citrom reszelt héja

1/4 vaníliarúd kikapart magjai

ízlés szerint nyírfacukor vagy édesítő

~ 1/2 dl erős kávé

1-2 csepp rum(aroma)

keserű kakaópor


A joghurtot lecsepegtetem és ízesítem a reszelt citromhéjjal, vaníliával valamint a nyírfacukorral/édesítővel.

A kávéban elkeverem a rumot/aromát.

Megmártom benne a kekszet, ami a tálka vagy pohár aljába kerül, aztán kezdődhet a rétegzés, a lényeg, hogy krém kerüljön a tetejére és a végén alaposan megszórom keserű kakaóporral.

1-2 órára célszerű hűtőbe tenni, hogy tökéletesen összeérjen.

 

A másik kedvenc a túró felfújt, lehetőleg valami fincsi bogyós gyümölccsel tálalva. Ez sem egy túl bonyolított étel, viszont ez csak frissen, melegen az igazi, szerintem, így kifejezetten hétvégére ajánlom.

b2ap3_thumbnail_1-P6210042.JPG

Túró felfújt málna mártással (2 személyre)

160 g zsírszegény túró

1 db "m"-es tojás

egy csipet só

1/2 citrom reszelt héja

ízlés szerint nyírfacukor/édesítő

vaj (a forma kikenéséhez)

zabkorpa vagy liszt a forma szórásához

80 g málna

1/4 db vaníliarúd

 

A málnára fél deci vizet öntök, mellérakom a félbevágott vaníliarudat, majd a legkisebb fokozaton melegíteni kezdem. Kb. 10 percig főzőm és félreteszem.


A tojást szétválasztom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját összekeverem a túróval, reszelt citromhéjjal és nyírfacukorral/édesítővel, majd óvatosan hozzákeverem a tojáshabot.

Kivajazott-zabkorpázott/lisztezett formákba kanalazom a krémet és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percen át sütöm.

A sütőből kiszedve, rákanalazom a málnát.

Figyelem, azonnal tálalandó, igaz, óvatosan kell nekikezdeni, mert ugye tűzforró, így az olyan habzsolósan étkezőknek, mint én, direkt jó, hogy nem tudnak sietni. :)

 

0

Comments