Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Judit

Posted by on in Judit
Hatalmasat edzettünk

Szuper edzés volt a tegnapi. Persze azért Andi hiányzott, néha kimenthetett volna minket veszedelmes Hajni karmai közül:) Sokszor pihenő nélkül nyomtuk egymás után a köröket és csak mikor kiesett a tüdőm a számon, akkor jöttem rá, hogy azért, mert nem pihentünk:)Szóval kemény volt, de nagyon jó hangulatban telt.
Hajni is csinálta velünk a gyakorlatokat, ami mégjobban inspirált. A futásnál az enyém volt a középső gép, a két oldalamon Enikő és Hajni versenyt futottak egymással, hát tiszta ciki volt sétálgatni közöttük. Úgyhogy pulzusszám ide vagy oda én is futásnak eredtem. Persze én nem bírtam addig, mint ők, na meg a 10ezer lépésszám volt a fő cél és én jóval előrrébb tartottam kivételesen, mint ők, úgyhogy hagytam, hogy utolérjenek ;)Olyan volt az egész, mint valami barinős csibefutam. Persze nem a tempó, Hajni úgy fut, mint a nyúl. Enikő meg, mint a Duracell nyúl:) Szerintem a két órás edzés után simán kezdte volna előlről az egészet. Tiszta fanatikus a csaj. Honnan van benne ennyi erő, mikor alig alszik, frankón nem értem.
És akkor az edzés végén jött a jutalomfalat, amit Hajni készített nekünk. Annyira jól esett a lelkemnek:)Tündér egy nő!
Andi és Hajni szerint sokkal többnek látszik a változás,mint amennyit a számok mutatnak. Hát nem tudom, de mindenesetre egyre energikusabban törünk előre. Lassan vége a programnak, amit kicsit sajnálok, tényleg olyan baráti lett már a viszonyunk Hajnival és Andival, hogy hiányozni fognak a közös edzések meg a telefonos-messengeres lelkifröccsök. Ahogy ismerem magam még egy-két fogyicsoportba biztos benevezek:) Bár azért most már számolom vissza a perceket az almáspitéig:))De egy-két szelet után megy minden tovább a helyes úton,  hisz a cél lebeg a szemem előtt:)

 

Hits: 1711
0

Posted by on in Judit

Tegnap Enikő nem tudott jönni edzeni, viszont Hajni eljött és ő is nyomta velem. Most legalább látta mitől szoktunk úgy kipurcanni:) Jó érzés volt látni, hogy ő is kipurcant, pedig jóval edzettebb nálam:) Magamon viszont észrevettem, hogy jobban bírom, mint az első alkalmakkor. Kivéve a kitörés. Egyszerűen nem tudom szabályosan megcsinálni. Nincs egyensúly érzékem, fel akarok borulni. Hajni olyan könnyedén csinálja. Nem értem nekem miért nem megy. Az igazsághoz tartozik, hogy biciklizni is pár éve tanultam meg, de most sem mernék úttesten tekerni, vagy gyereket magam mögém rakni...Gyerekkoromban kaptam ugyan biciklit, apukám párszor elindult, hogy megtanít, de mindig visítottam, mikor el akart engedni, így aztán feladtuk. Szóval igen harminc akárhány éves fejjel tanultam meg biciklizni, mert szerettem volna közös családi bringázásokat. Közben aztán újabb családtag érkezett,  aki még egy ideig nem fog tudni egyedül tekerni, úgyhogy a közös biciklizés megint pár évre elnapolva:) De nem adom fel:) Holnap Andi nem tud jönni edzeni, de Hajnival és Enikővel megyünk, alig várom.
Az evészet változik, ettől a héttől kezdve nem kapunk étrendet, hanem Hajni ellenőrzése mellett ehetjük azt, amit a család. Persze figyelve a szabályokra és a mennyiségekre. Rögtön az első nap kirúgtam a hámból:) Ebédre brassói volt,uzsira pedig gesztenyepüré:)Bűntudatom is volt miatta, így a vacsinál szigorúbb voltam,sajtos csirkemell volt sült zöldségekkel, egy korábbi étrend receptje alapján. Holnap nem állok mérlegre:) Azért nem akarok visszaélni a helyzettel, nem fogok rendszert csinálni az ilyen kihágásokból, hiszen még mindig van kb 10 kilo a kitűzött célig. Néha úgy érzem sosem fog ez nekem sikerülni. Ahogy lelassult a fogyás tempója úgy egyre nehezebb elhinni, hogy egyszer elérem az álomsúlyt. Olyan távolinak tűnik. Persze ez már az a 10 kilo, ami nem pikkpakk ugrott fel rám, hanem lassan, alattomosan több év alatt. Remélem azért nem több évbe telik majd leadni. Lassan, de biztosan, mondjuk nyárra jó lenne.

Hits: 716
0

Posted by on in Judit

Azt hiszem kezdek magamra találni. Elengedtem a teljesítenem, fogynom kell dolgot. Beletörődtem,hogy most már nem lesz olyan drasztikus változás,mint ami az első 5 kilonál látszott. Most már csak fél kilokat farigcsálok magamról. Persze még sokszor fél kilot, de szépen lassan meglesz az álomalak.
Kezdem élvezni a futópadot. Múlt héten még 150 körüli pulzusom volt 6.0 tempónál, ma 130!!! Nekiiramodtam hát ismét a futásnak és sikerült 20 percet egyhuzamban futnom. Mikor nekiláttam nem gondoltam,hogy menni fog, mert annyira meleg volt a teremben,hogy nagyon nem esett jól. De tényleg van egy holtpont pár perc után, akkor kell erősnek lenni és nem feladni és ha azon túl vagyok,akkor könnyebb. Szerintem, ha nem lett volna olyan meleg akkor ment volna több is. Kíváncsi vagyok vasárnap a MOMban mennyit sikerül, ott jó hűvös van. Igaza lesz Andinak, 2 hét múlva simán lefutom a 40 percet! Alig várom! Nagyon jó érzés. Múlt héten nem hittem volna, hogy ezen a héten 20 perceket futok majd. Tartom a heti 4 edzést, a diétát, szép lassan megszabadulok majd a zsírpárnáktól és javul a közérzetem. Már utálom magam azokon a napokon, mikor nem edzek. Lustának, tunyának érzem magam. Csak azt sajnálom, hogy jön a tél. Szabadban sokkal élvezetesebb futni. Tavasszal főleg nagyon feltölt,hogy érzem a frissen nyíló virágok, fák illatát. Hmm nagyon várom. Tavaszra már bármennyit le tudok majd futni:)
Ha tinédzserkoromban azt mondja nekem valaki,hogy majd' negyven évesen 20 percet fogok futni egyhuzamban és még élvezem is tuti kiröhögöm. Még az iskolakört sem tudtam lefutni soha. Gyorsan fel is mentettem magam tesiből:)Ezért kicsit neheztellek a szüleimre,hogy nem voltak keményebbek és nem eröltették a sportot. Én a gyerekeimmel máshogy csinálom. Választaniuk kellett egy sportot, amit rendszeresen csinálnak. Csak heti 2 alkalom,nem sok, de talán arra elég, hogy megszeressék a mozgást és később ne menjen olyan nehezen, mint most nekem. Vasárnap újra edzés Andival. Azt ígérte nem lesz olyan durva az ugrálós része. Na persze, neki nem az:) Majd beszámolok hogy bírtam.:)

Hits: 692
0

Posted by on in Judit

Olyan ez az egész fogyi-projekt, mint egy hullámvasút. Egyszer nagyon lent vagyok,egyszer meg nagyon fent. Most épp megint lent:( Bevallom még az is megfordult a fejemben, hogy feladom. De ez nem lenne korrekt Hajnival és Andival szemben. Végigcsinálom most már, ha törik, ha szakad. Mi okoz nehézséget? Mégcsak nem is az almáspite vagy egyéb kaja utáni vágy. Egyszerűen az, hogy nem akkor és nem azt eszem, ami épp jól esik és a számba ugrik, hanem, amit előírtak és az sem mindegy, hogy mikor. Az,hogy háromféle ebédet főzök,aztán háromféle vacsorát. Az,hogy este az egész család rutinját borítom azért, hogy időben meg tudjak vacsorázni. Az, hogy edzősruhában lesem az órát du, hogy mikor ér haza a férjem, hogy el tudjak indulni edzeni. Ezek az apró dolgok, ami miatt úgy érzem magam, mint a diák, aki jó jegyért küzd. Azért küzdök, hogy holnap reggel kisebb számot mutasson a mérleg. És akkor másnap reggel mérlegre állok és nem kisebb. Sőt nagyobb. És következő nap meg még nagyobb. És akkor a "tanítónéni" megkérdezi, hogy na fiam hány kilo vagy?És akkor én szemlesütve mondok egy számot, aminek nem örül sem ő sem én.
Persze Hajni ilyenkor vigasztal, hogy ne aggódjak egy-két nap alatt senki sem hízik egy kilot. Az csak víz, mert kicsit sósabbat ettem, vagy kevesebbet ittam, vagy akármi. És ezt én is tudom nagyon jól, hogy így van.
Korábban is tapasztaltam már,hogy a fogyás nem olyan, hogy elindul és akkor mindig csak megy a súly lefelé. Néha megtorpan egy rövid időre, néha felfelé mozdul, néha hosszabb ideig nem akar lemenni. Na hát ez van most nálam. Pechünkre pont a program alatt ért ez el. Egyre jobban stresszel,hogy már túl vagyunk a felén és baromira nem hozom a tőlem elvártakat. Azt már elengedtem,hogy valami elképesztő sok kilo fog lemenni rólam a 6 hét alatt. Most már hosszútávon gondolkodom. Van egy célom és haladok felé. Lehet, hogy most éppen tyúklépésben,de haladok.És ha nem fordulok vissza, akkor egyszer odaérek. Lehet, hogy nem két hét múlva,vagy karácsonyra,de meglesz. Ha visszafordulok, akkor kukába dobom az elmúlt hetek során befektetett energiát, a főzöcskékre szánt időt, a kondibérletek árát...nem kérdés,nem fordulok vissza. És előbb-utóbb felgyorsulnak a lépteim. Nem lehet másképp.
Már most sokkal jobban érzem magam,mint amikor az első fogyicsoportot el kezdtem. Sok elismerést kapok,hogy milyen sokat fogytam.Sokan mondják nem is kell már többet fogynom. De nem állok meg amíg el nem értem a kitűzött célt.
Én fogok győzni,nem a kilok!

Hits: 865

Posted by on in Judit

Azért is nem írtam az elmúlt napokban, mert nagyon magam alatt voltam, hogy megállt a fogyás. Egyfolytában almás pitéről álmodoztam és közben kezdtem úgy érezni, hogy nincs értelme nem megenni, hisz úgysem fogyok.Hiába az étrend, hiába az edzés. Eldöntöttem, hogy ha vége a programnak megjutalmazom magam egy jó almáspitével:)
Szóval már teljesen kétségbe voltam esve, Hajnival együtt...amikor is ma reggel mérlegre álltam és tádám..fél kilo lement:) És ez nem minden. Ez azt is jelenti, hogy a BMI alapján már hivatalosan nem vagyok túlsúlyos, normál súly kategóriás lettem. Aztán délelőtt egy kézmosás alkalmával majdnem leesett a gyűrű az ujjamról. Át kellett tennem a gyűrűsről a középső ujjamra! Juhéé. Ma délután színházban voltunk a férjemmel. Azt a csíkos ruhát vettem fel, amit az első fogyicsoportban leadott 3 kilo után vettem magamnak jutalomból. Totál máshogy áll rajtam, mint, amikor megvettem. Csinosnak éreztem magam:) Elmondhatatlan érzés. Most úgy érzem képes lennék bármire, legszívesebben elmennék és kondiznék egy hatalmasat:) De majd holnap reggel. Alig várom a közös edzést Andival és Enikővel. Hihetetlen mennyire másképp érzem magam ma, mint tegnap. Megfordult velem a világ:) Következő cél 80 alá kerülni és persze még ott sincs vége:) A program vége és az almáspite után is maradok a helyes úton. Ha elértem a végső célom, akkor esetleg egy kicsit többször belefér majd az az almáspite, de soha többé nem térek vissza az össze-vissza evéshez, a kanapén tespedéshez, a habzsidőzsihez. Sajnos a nehezen leadott kilok nagyon gyorsan visszakúsznak és soha többé nem akarok túlsúlyos lenni!!!

Hits: 719
0