Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Nikó

Posted by on in Nikó

Sziasztok!

Igen restellem, hogy nem jelentkeztem rögtön, mikor átléptem a bűvös -20-at, de szinte magam sem hittem a mérlegnek egyből:) Épp ott tartottam, hogy vánszorgóra fogta a súlyvesztést a szervezetem, amikor úgy határozott, mégis fellelkesít egy kicsit és nem hagy cserben:) Persze ez nem mágia vagy woodoo:) Tettem érte, bár nem sokkal többet, mint egyébként. Szerencsére stagnálásról szó sem volt még, csak a több kiló helyett fél-egy kiló volt, amit fogytam egy héten. Igaz, igaz, ezt mondják egészségesnek, de az idegeskedés nem az, amit átélek napról napra  a mérlegen:) Nem épp ezen indokból, de újra belevágtam a Hajni által meghirdetett fogyókúra versenybe...természetesen így (akkor még majdnem) -20 kg után az esélytelenek nyugalmával, azonban azzal a tudattal, hogy igen, most is közel 100%-osan ott kell lenni, mérni kell, nem többet, nem kevesebbet enni, hogy ha még lehet, megint tanuljak. Sikerült. Valószínűleg az étrend is okozta, hogy gyorsabban indultak lefelé ismét a dekák és pillanatok alatt megvolt a -20, ma reggelre pedig már -21.7 kg-nál jártam. Mit tanultam most? Így 3,5 hónap diéta után még? Azt hogy délelőtt merészebbnek kell lennem, mert jobb eredmény biztosít. Mikor egyedül találtam ki, mit egyek, annyira spórolni akartam a kalóriákkal, hogy ebéd után sokszor 6-700 kcal-nál jártam még csak, ami azt jelentette, hogy oda kell tenni magam délután, hogy azért túl keveset se egyek. Így előfordult, hogy a vacsi kb. ugyanannyi volt, mint az ebéd...ez pedig nem jó így. Igenis meg kell tanulnom bátrabbnak lenni a reggelinél, ebédnél, hogy aztán estére már elég legyen a kevés, fehérjében dús étel. Éhezni nem éheztem se így, se úgy, csak a gyorsabb fogyás érdekében kell változtatnom. Hajni beharangozta a családi bulit:) az tegnap volt...és gyerekbuli...barátoknál. A fogyiversenyben részt vevők között teregettem ki a történéseket, de arra szavaztak, hogy ez másokat is érdekelhet, hát íme:

"Mi tegnap, ahogyan már előre tudtam, kerti gyerekpartira mentünk, így a reggelim képét majd feltöltöm, de a többi nem előírás szerint ment, azonban nem rosszul:) Az, ha mindenkinek elmondod, hogy diétázol, két útra vezethet. Az egyik, a szerencsétlenebb, hogy azzal bombáznak a barátok, hogy na de csak ma, ettől nem fogsz hízni... és van a másik, amit tegnap én is átélhettem, az igazi figyelmes emberek: az ebéd két fajta volt, az egyik rakott cukkini tészta nélkül, gombával, répával és U1 üdítő, hogy ne csak vizet ihasson a diétázó vendég:):) Nasinak gyümölcs, szóval szép volt a napom!:) Elcsábultam egy kis sós mogyoróra is, de azt a bocsánatos bűnök közé lehet sorolni, úgy tudom..szerencsére a gyerek meglátta és elvitte előlem...apa ugyan rászólt, hogy na de abból anya evett, de villámgyorsan közöltem, hogy nem baj, vidd csak, jó messzire:) Mivel későn értünk haza, vacsira az előző napról megmaradt grillezett csirkecombból ettünk, én hozzá paradicsomot és pár szelet pritamin paprikát. Közben már csak 40 dkg választ el attól, hogy előszámot váltson a mérleg megint, úgyhogy bizony igencsak vidám vagyok:O)"

Ezt írtam ma reggel nekik:) Visszatérve a rossz baráti reakcióra: Ne hagyjátok magatokat! Egyik este sajttálat ettem...na ne 10 dkg sajtra gondolatok meg sok-sok kenyérre, mindenből csak mértékkel. Ezt közöltem a hölggyel is, aki pakolta. Ő egyből azt mondta: ez csak egy este....de erre én azt mondtam neki: egy este..és héttel tovább tart....mert bizony sokszor egy-egy elcsábulás után egy hétig is tart, míg ott tartasz, ahol előtte voltál, így gondold meg, megéri-e! Ettől függetlenül persze van olyan, hogy úgy érzed most ezt meg kell enned...rendben...de a következő reggelen töretlen lelkesedéssel kelj fel és ne keserítsen el a többet mutató mérleg! Tudd, hogy igen, későbbre csúszott, de biztosan eléred a célod!!!!!

Még egy szösszenet, aztán abbahagyom, ígérem!:) Még amit tettem a súlyvesztésért és a pénztárcánknak is jót tesz ilyen árak mellett: szinte naponta járunk bevásárolni és autó nélkül. Mióta a nagyobb fiam is itthon van, a kicsi is száguld utána a futóbringán, így napi kétszer legalább megvan a gyorsséta:) Kíméljük a környezetet, a pénztárcánkat és közben még jól is érezzük magunkat!:)

Mindenkinek nagy-nagy hajrá! -25-nél újból jövök:)

Hits: 549
0

Posted by on in Nikó

Sziasztok!

Ma reggel olyan egyszerűt, de nagyszerűt sikerült ennem, hogy úgy gondoltam, megosztom Veletek:)

30 g zabpelyhet megfőztem nem egészen 1 dl tej és kb. 1,5 dl víz keverékében, édesítettem, a tetejére szórtam 100 g friss málnát és meghintettem 2 g kókuszreszelékkel. Utólag kiszámolva 200 kcal 30 g szénhidrát, épp jó reggelire:) És az íze....valami fenséges volt:) A kisfiam, amikor megkérdeztem mit szeretne reggelizni, azt válaszolta (ő nem szereti a málnát), hogy azt a kék zacskósat anya, tudod, joghurttal és mézzel:) A kék zacskós az apró szemű zabpehely nálunk:) Tudni kell, hogy lehet bogarasnak néztek, de talán Ti nem, az igazság az, hogy mi itthonra az első gyermekünk születése óta nem veszünk gyümölcsjoghurtot. Mivel mind tele van színezékkel, cukorral a kicsink születésekor elhatároztam, hogy inkább készítek neki magam, ha igény lesz rá. Így esett, hogy mindkét fiam imádja a natúr joghurtot és néhanapján ezt zabpehellyel és kis mézzel + valamilyen gyümölccsel dúsítom nekik. Máté mai reggelije így egy kis doboz joghurt, egy evőkanál apró szemű zabpehely (próbáltuk és én a nagyot eszem, de őt zavarja, hogy nagyon rágni kell, viszont türelem nincs, hogy megduzzadjon:) , egy őszibarack kisebb darabokra vágva és mindez egy kanál mézzel meglocsolva lett.  Kidíszítettem citromfűvel is, de azt természetesen leszedte róla:) Mindenkit arra biztatnék, hogy ne csak magára vonatkoztassa az egészséges életmódot, hanem vezesse be a családot is, főként a gyerekeket! Sokan védekeznek avval, hogy majd később úgyis kérni fogja... ez nálunk csak néha van így, mikor a (szerintem) gerinctelen joghurtcégek Pókembert, meg a Verdákat teszik a cukros löttyeikre, hogy megvegyük. Ekkor én inkább veszek egy ilyen füzetet vagy tollat neki és maradunk a natúr joghurtnál igazi gyümölccsel!:) Jó pihenést nektek és sok ilyen fincsi reggelit, mint a miénk volt ma:)

Hits: 524
0

Posted by on in Nikó

Sziasztok Lányok és végre Fiúk is:)!

Már régóta tartozom ezzel az írással...A probléma azt hiszem a bizonytalanságomban van leginkább, hiszen tele van a net mostanában a lekvárfőzés rejtelmeivel és miért pont arra lennétek kíváncsiak, én hogyan csinálom? De végül mégis meggyőztem magam, hogy hátha nekem jobban elhiszitek, hogy ez a lekvárosdi tényleg nagyon egyszerű, talán még egy levesnél is egyszerűbb mulatság! :) Tavaly készítettem először lekvárt, előtte én is megvettem méregdrágán a kész, az utóbbi években főként diabetikus levkárokat, jobb esetben 50 % körüli gyümölcstartalommal. Tavaly először, mégpedig eperlekvárban próbáltam ki magam és akkor még egy tartósítószeres keveréket használtam hozzá, amire rá volt írva, hány kg gyümölcshöz mennyi cukrot tegyél és hány zacskót ebből a portból. Jól sikerült, bár a "cukornak", ami nyírfa volt, csak a 40%-át tettem bele és még most is van 1-2 üveg, kibontás után is nagyon jól elálltak. Majd idén úgy döntöttem, hogy megpróbálom tartósítószer nélkül is és minél többféle gyümölcsből, valamint a saját érzékszerveimre hagyatkozom. Ez annyit tesz, hogy miután jól megmostam és levéltelenítettem az adott gyümölcsöt, feltettem egy edényben főni, méghozzá fedő alatt, hogy minél hamarabb elkezdjen összeesni. Az epret krumplitörővel tettem kicsit egyneműbbé, a meggyet botmixerrel, mert én inkább kicsit darabosan szeretem a lekvárokat. A sárgabaracknak egyik sem kellett, nagyon szépen szétesett magától is. Nem pucoltam semmit, csak a magokat és a leveleket távolítottam el. A jó és minél kevesebb cukrot tartalmazó lekvárhoz főként türelem kell:) Mint egy mártást, ezt is be lehet szépen forralni, amikor is koncentrálódik benne a gyümölcscukor, így minél kevesebb a leve, annál édesebb lesz, de a rostok, ugye arányosan megmaradnak:) Ha kellőképpen beforralja valaki (kevergetni kell, mert előfordulhat, hogy leég különben), akkor más nem is kell, csak  megkóstolni és ha neked még elkelne, hogy édesebb legyen, akkor tegyél bele egy kis édesítőt. Lehet többször hozzáadni, mindig megkóstolni és ha már jó, akkor örülni:) Ami ízt biztosítja, hogy tényleg elálljon az két dolog: először is maga a lekvár csíramentessége, ehhez az okosok szerint legalább 4-5 percig kell forralni (én ennél jóval tovább csináltam, úgyis sűrűbbre akartam), másrészt pedig nagyon jól kell fertőtleníteni az üveget és a tetőt. Akinek van otthon cumisüveg sterilizálója még a gyerek mellé/után, az már jól is járt, abban meg is csainálhatja...Az enyém sajnos még kölcsönbe van adva, így a sütőben sterilizáltam: egy tepsi aljára egy kevés vizet tettem és az üvegeket fejjel efelé beleállítottam, a tetőket is szintúgy. kb. 200 fokon kb. negyed órát hagytam bent őket, majd azon melegében beletöltöttem a lekvárokat színig, rá a tető és fejjel lefelé állítottam őket.  Amelyik gyümölcs hígabb, lehet bele tenni többféle zselésítő anyagot. Én pektint vásároltam, 60g volt egy dobozban, amelyet 10 kg gyümölcshoz ajánlottak. Mivel be is forraltam őket, mindegyikhez kevesebbet tettem, a sárgabarackhoz pedig semennyit, annyira szépen besűrűsüdött. Az ízeknek pedig csak a képzeletetek szabhat határt! Én eddig eper-rebarbara, eper, meggy és barackos-levendulás lekvárt készítettem, de láttam fent a neten ismerős által készített almás-fahéjas-gyömbéreset és ennél még furcsábbakat is!:) Mindenki lekvárra fel, jól jön az még télen:) Fogyás megyeget, de most takarék üzemmódban vagyok egy pár napig (nem félre, csak kicsit többet eszem-talán a hideg visel meg), majd hétfőtől ismét teljes erőbedobással megyek tovább a félgőz után!:)

Hits: 520
0

Posted by on in Nikó

Sziasztok Lányok-Fiúk!

Ahogy ígértem, itt jön a beszámoló, bár ahogy elöljáróban említettem, nagy dolgok nem történtek:) Tehát ma délre voltam hivatalos a Chefparade Főzőiskolában megrendezésre kerülő Gasztropárbaj főzésére és felvételére. Már az odajutásom is kalandos volt, mivel a GPS a hőségben bemondta az unalmast, vagyis kicsit keverte, merre járok és rosszfelé vitt el:) A szerencsém az volt, hogy több, mint időben indultam, így még ezzel együtt is időben érkeztem. Csakhamar befutottak a bloggerek is: Lila Füge és Fűszeres Eszter. Nagyon közvetlen és kedves "csajok", mindketten gyerekekkel, így az alap fonala meg is volt a beszélgetésnek:) Azt mondták, hogy tavaly volt, hogy javasoltak valami változtatást a receptekben, de az ideiek úgy jók, ahogy vannak, így csak egyszerűen főzzük/süssük meg őket! Ehhez meg is kaptunk minden segítséget és hozzávalót, kisebb hiányosságokkal...botmixerrel például konyharuha alatt dolgoztam, hogy ne spricceljen szét mindenhová a fetás-joghurtos-bazsalikomos pác:) Amikor sült a husi, 45 perc alatt itthon még sülhetett volna, csak picit szárazabb lesz, na az ő sütőjükben 35 percnél már pirult a teteje... Ezekkel együtt szerencsére minden nagyon jól sikerült... Én sajnos nem tudtam megkóstolni, mert amikor készen lettem és kitálaltam videóra kellett venni, hogy miért is választottam én ezt a receptet és miért választotta Füge az én receptemet...Nos, lehet, hogy írásban jó vagyok és csak pötyögöm a szavakat...nos..élőben úgy összeszorult a gyomrom, hogy onnan csak a vizet engedte be:) Libabőrös voltam, kezem tördeltem, úgy éreztem a fejemben a levegőn kívül más nincs:) De végül nem sikerült rosszul és remélem majd nektek is tetszeni fog!!:) Hajninak már írtam, hogy a maradékot, mikor elfogyott a kukorica tortilla chipsem zabpehelybe forgattam. Így ez még egy kicsit diétásabb verzió, ajánlom,hogy próbáljátok ki..persze a bulgurt annyival lejjebb kell venni, amennyi pelyhet felvesz a husi!!! Viszont mehet bele több zöldség:)  A hétvégén nem hiszem, hogy nagyon leszek...ha mégis, ígérem, írok végre a lekvárokról!:)

Addig is: nagyon nagyon büszke vagyok azokra és olyan jó látni, amikor ilyen sokat fogytok!!! Napról napra látom, ahogyan Hajni kiteszi, Szandra elárulja...:) milyen sokat fogytok a versenyekkel és azok után is! Ti is megoszthatnátok ám, ha van ötletetek, hogyan lássanak neki mások, Titeket mi motivál, milyen örömök érnek a fogyás hatására!

Puszi mindenkinek! Írásra fel!:)

Hits: 435
0

Posted by on in Nikó

Sziasztok Kedves Mindenki!

Először is köszönöm mindenkinek a bíztatást, szavazatokat (múltbelit-jövőbelit:) Olvashattátok, hogy Hajni bíztatására beneveztem a Floriol receptversenyébe és bekerültem Lila Füge csapatába. Ennek többszörösen is örülök, mivel vele szerettem volna főzni és nem szavazatokkal jutottam be végül, hanem beválogatott, így duplán boldog vagyok!!!:) Szuper a csapat is, nagyon jó receptekkel...szerintem már most biztos a győzelem:) Természetesen majd írok élménybeszámolót Nektek, de most épp nagyon izgulok....most jutottam el odáig a Szabályzat olvasásában, hogy nem kapunk plusz juttatást azért, ha látszunk a Felvételen (??!!) vagy hallani a hangunkat a Rádióban (??!!) Így megkértem egy barátnőmet, holnap jöjjön el velem vásárolni, hogy legalább kinézzek valahogy:) Tegnap óriási meglepetés ért....Vásároltunk már többször is egy sportáruház láncban nekem, ahol mindig a 3XL volt jó rám, általában úgy álltak a nacik, hogy sírva tudtam volna fakadni, de hát ha ez jó, ezt kell megvenni. Tudom, az XL sem S még (hozzáteszem, én a csípőm miatt S sohasem leszek:), de tegnap egy XL-es naci úgy jött rám, hogy még a hasamat sem kellett behúznom.... Egy másik áruházban 44-es (jó, strech, de akkor is:) nacit vettünk nekem...tavalyi passzos méretem a 48 volt... és a ma délelőtti mérlegelés szerint -16,4 kg-nál járok:) Mostanában megint nem mérek minden falatot, mert a meleg miatt amúgy sem csúsznak annyira az ételek, inkább próbálok arra hagyatkozni, amit eddig tanultam: a tenyeremre meg az öklömre:) Tenyérnyi husi, bezért ökölnyi olajos mag:) Zöldség meg jöhet számolatlanul:) Gyümölcs módjával.... Tegnap délben spenótos tésztát csináltam, nagyon fincsi lett! Mi szeretjük nagyon: kevés tészta (ch csökkentett, kicsit túl is főztem:), spenót leheletnyi olajon vöröshagymával, fokhagymával, sóval-borssal, a tésztára a spenót (igen, jól látod, sűrítés, dúsítás nélkül), élvezetnek pár szem csemege kukorica és jól nyakon önteni natúr joghurttal:) Ínyenceknek ajánlom még a feta sajt darabkákat is rá, az még jobban megbolondítja:) Mivel maradt, megyünk is enni a gyerkőccel...most, hogy diétázom, az ilyen finomságokból épp annyit eszik, mint én:) Rajta leszek, hogy írjak még nektek, mert a lekvárfőzésről szeretnék, nagyon könnyű dolog és finom:) Illetve hozok m ég elcsábulós apák napjára gyártott képviselőt:) Mindenkinek hajrá!! Ha nekem sikerült, Neked tuti fog!!!!

Hits: 452
0