Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Nikó

Posted by on in Nikó

Sziasztok!

Ma reggel már kevesebbet mutatott a mérleg:) Örülünk:) Az éjjel valami fertelmes aludtak a gyermekeim és így folytatták reggel is. Hiába keltett fel apa korábban, hogy tornázhassak, még a felénél tartottam a tejeskávémnak, mikor a kicsi fiam felébredt, majd aludt tovább....rajtam még egy jó órát.  Mikor végül tényleg felébredt, az volt a "mázli", hogy  a nagynak tegnap kicsit fájt a torka, így nem kellett az oviba rohanni. Így tekertem egyet a szobabiciklin...azt hiszem a torna dvd kiakasztotta volna őket...így is könyörögni kellett a kicsinek, hogy még egy kicsit meg még egy kicsit hagyja anyát bringázni:) Ebédre Holstein szeletet készítettem bulguros salátával. Szeretem a Holstein szeletet, mert hamar készen van, laktató és finom is. Tulajdonképpen bármilyen húsból elkészíthető, de mivel épp nagyon sok tarja leledzett itthon (a hétvégén sok lesz a férfivendég a háznál:), ezért abból készítettem. Mivel ez egy zsírosabb húsfajta, ezt azzal kompenzáltam, hogy nem forgattam lisztbe, hanem grillserpenyőben sütöttem ki klopfolás és sózás-borsozás után. Ha még nincs grillserpenyőd, szerintem szerezz be egyet! Igazán zsírtakarékosan lehet benne szelethúsokat sütni és ha sokat forgatod, kis sem szárad, nagyon finom lesz!! Melyik az a grillserpenyő? Lefényképeztem, ahogy sülnek benne a husik:) Most először szúrok be képet, lehet, hogy nem éppen jól sikerült.....na majd meglátjuk... Tehát a Holstein lényege, hogy a husi tetejére egy tükörtojás kerül. Ezt az első 2 hetes fogyiverseny tapasztalatainak köszönhetően egy teflon serpenyőben mindenféle zsiradék nélkül szépen el lehet készíteni.  A körethez a bulgurt natúr sós-fűszeres vízben megfőzöm-párolom (max. 10-15 perc) és mindeféle itthon található zöldséget, amihez kedvem van összevagdosok. Amikor kész a bulgur, egy csepp olajat is kap, majd összekeverem a zöldségekkel. A bulgurnak kifejezettem jól állnak a nyers zöldségek:)  Az ebéd tehát:

103 g tarja

40g tojás

40 g bulgur

1 g olivaolaj

30 g zöldpaprika

60 g kígyóuborka

50 g paradicsom

20 g madársaláta.

Ez mindösszesen 429 kcal, ami tovább csökkenthető, ha nem tarját, hanem soványabb húst használsz! Az adaggal meg kellett küzdeni, mert jó sok lett:) Képet akkor teszek, ha már látom, hogy ez a husi sülős hogyan néz ki, mert amit most látok, az elfoglalja az egész képernyőmet....:)

Másik téma: a Sugar Free. Mint mindenki (főként bizonyos napok előtt) én is vágyom az édes ízekre. Vettem a gyógyszertárba gyógycukorkát, óriási felirat: Sugar free. Ezeket szoktam néha bekapni, mikor rám tör a na most akkor valami édességet, de azonnal. AZt hittem, büntetlenül....azonban tegnap belefutottam egy beszélgetésbe, miszerint több édesítőnek bár szénhidrát tartalma alacsony, kalóriatartalma azért van. Gyorsan megnéztem és kiderült, hogy a cukorkám 100 grammjában 233 kcal van. Pedig én szinte mindennek elolvasom az értékeit, de lám, még engem is megvezetett az óriási sugar free felirat. Lecke: mindennek, de tényleg mindennek érdemes elolvasni a "hátoldalát"!

Jó étvágyat és jó fogyást mindenkinek!:)

Hits: 479
0

Posted by on in Nikó

Nos, kipróbáltam a NoCarb tésztát....nem volt rossz:) Biztos, ami tuti, apával is megkóstoltattam és neki is megfelel:) Ez a 8 kcal/100 gramm levett a lábamról:) Egyetlen hátránya ezek után az ára, az sajnos borsos.

Az árakkal kapcsolatban akartam megemlíteni már: az ebéd ugye quinoa volt, ami nem olcsó, ha pl. egy rizshez viszonyítanánk, én konkrétan 700 Ft-ért vettem a 40 dkg-ot. Azonban azt hiszem ebben az esetben meg kell, hogy védjem:) hiszen rengeteg jó tulajdonsága van (a kutatók szerint) és mivel egy adag 40g, így egyszeri étkezésemre 70 Ft-nyit ettem meg belőle...így már mindjárt más, ugye?:) Jó éjt!

Hits: 604
0

Posted by on in Nikó

Ma reggel sajnos(?) többet mutatott a mérleg nyelve, mint tegnap. Ekkor a legfontosabb: ne keseredjünk el!!!:) Én is végiggondoltam, hogy pár nap és itt vannak az "ünnepek", szerintem minden nőnemű akkor áll rá legkevésbé szívesen a mérlegre:), nálam általában +3 kg szokott lenni...másrészt pár napja tornázom...lehet, hogy izmot fejlesztek? :) A lényeg, hogy nem csüggedek és nem váltok! ma ebédre végigkutattam a hűtőt, hogy mit tudnék enni, megtaláltam a  maradék csirkepörköltöt. Na, gondoltam, itt az ideje kipróbálni a nemrég beszerzett NoCarb tésztát, aminek, ahogy a neve is utal rá, nagyon alacsony a szénhidrát tartalma. Ki is bontottam, majd elolvastam az adatait....mindössze 8 kcal/100 g. Így úgy határoztam, ebből vacsi lesz, hiszen akkor az ebédem nagyon kevésre jött volna ki, és az sem jó. Szerencsére találtam kisebb adag csirkemellet a fagyasztóban, a zöldségek között kutatva pedig egy kisebb fej karfiolt. Így elkezdtem megintcsak pörköltöt készíteni, d eközben rájöttem, hogy ez már unalmas lesz és így curry lett belőle:) A következőket tettem bele:

most egy főre írom, én 200 g-ot tettem a tányéromra az összesből, ennek az anyaghányada:

1,6 g kókuszzsír

16,2 g vöröshagyma

67 g csirkemell filé

107 g karfiol

1 teáskanál curry (nekem madras enyhe, nem szeretem a csípőset)

20 ml cocomas kókusztej sűrítmény (jó a kókusztej is, vagy por és azt higítod)

A vöröshagymát megpirítottam, rá a csíkozott csirkemell, amikor kifehéredett, rá a curry, kicist átpirít, felönt kókusztejjel+vízzel és bele a kissé előpárolt karfiol. Sózni ízlés szerint, visszaforralni "krémesre".

Mivel a múlt hét végén akciózótt az egyik kisebb áruházlánc, vettem (bio) quinoa-t. Ebből főztem meg köretnek 40 g-ot.

A tetejét meglocsoltam natúr joghurttal (30g)

Ez így mindösszesen 340 kcal-t tett ki, finom volt és jól is laktam. Az egyetlen gond csak az volt, hogy elsóztam kissé:) Ti biztos ügyesebbek lesztek!:)

Akartam fényképet is tenni róla, de nem akar csatlakozni a telefonom a géphez:( Dolgozom rajta!

Hits: 951
0

Posted by on in Nikó

Az előbb a mennyiségekből kifelejtettem a fűszereket!:) Azoknál nem számolok kalóriát....remélem nem is kell:) A csirkepöribe persze ment a só, bors, fűszerpaprika, a brokkolifőzelékbe pedig só, kicsi bors és sok frissen reszelt szerecsendió:)

Hits: 600
0

Posted by on in Nikó

Azért kezdek bele ebbe a blogba, hogy egyrészt esetleg támpontot adjak, képeket az étkezésekről és az ételekről, amiket és ahogyan eszem, miközben...Hajninak köszönhetően...fogyok. Nem szeretném elárulni ki vagyok, ahhoz már túl sokat mondtam magamról. Jelenleg -11.1 kg-nál járok:) de most jön még csak a java!! Ma brokkoli főzeléket ebédeltem csirkepörkölttel és nagyon finom volt, arról nem is beszélve, hogy nagyon tele lett vele a pocakom:) Mivel egy családra főzök, a mennyiségek:

1 kg brokkoli (tisztítás után már csak 950g volt)

110 g tejföl

50 g barna rizsliszt (DM-ben kapható)

Az elpárolgás után még mindig maradt rajta egy liter víz kb, mert a végső súlya 2050 g lett. Ebből egyszerre 350 g-ot ettem meg tegnap, ma már kicsit többet, mivel kiszámoltam, hogy valami hihetetlenül alacsony, 27,57 kcal lett 100 g-ban és mindössze 3 g szénhidrát. Igen, jól látod, őrült módjára számolok:) De amíg nem tudod pöccre, addig így kell, csak így lehet, ez a tapasztalatom.

Ehhez csirkepörköltöt készítettem:

1000 g csirkecomb filé bőr nélkül .... tisztítás után 864 g

9 g kókuszzsír

178 g vöröshagyma (egy nagyobb fej volt)

215 g paradicsom (egy nagy, egy kicsi)

135 g zöldpaprika (2 db)

Ennek a pörinek 100 g-jában (vízzel jól feleresztve, majd visszaforralva sűrű szaftra) 130 kcal lett.

Így a 350 g főzelékem a 100 g pörkölt feltéttel alig lépte át a 200 kcal-át:) Ezért mertem ma többet enni belőle:) de tele is lettem ám!

Mindenkinek sok sikert az elkészítéshez, ha szereti a brokkolit! (mi nagyon, a férjem 3-szor szedett:)

 

Hits: 705
0