Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Sült sertésszelet mustáros hagymaszósszal és tarhonyával

Posted by on in Juca
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 246
  • 0 Comments
  • Print

Az az igazság, hétvégente előkészülök a következő heti menükre. Az ok egyszerű: hétköznap egyszerűen nincs annyi szabadidőm. Van, hogy nagyobb adag húst lesütök, aztán kiporciózva megy a (mély)hűtőbe, így csupán ki kell kapni, amikor szükség van rá. Anyukám egyszerű, szuper sütés módszerét alkalmazom, működik marhával, sertéssel, isteni az íze plusz hiper omlós lesz a hús:

fogok egy szép darab, csont nélküli karajt, tarját, nyakat stb.-t egészben, bekenem alaposan sóval, borssal és mustárral, a tepsibe pici olajat teszek és kb. 1 dl vizet vagy húslevest öntök, beleteszem a husit, mehet mellé jó sok vöröshagyma és fokhagyma, lefedem alufóliával és betolom 110 fokos sütőbe, majd hagyom 3-4 órát párolódni-sülni, végül leszedem a fóliát és 175 fokon egy negyed órát sütöm. Ha kész hagyom kihűlni, felvágom és mehet is dobozolva fridzsiderbe. Teljesen jól passzol főzelék mellé, tésztafélékhez egy kis szósszal megbolondítva, de akár pitába vagy tortillába is mehet.

A vasárnap ily módon készült husi kapott ma maga mellé tarhonyát és egy finom, tök egyszerű kis mártást meg egy jó maréknyi friss spenótlevelet, hogy valami üde zöld is kerüljön a tányérra. Míg reggel a tarhonya megfőtt és elkészült a szósz, addig szépen megreggeliztünk, szóval nem volt "üres járat" a konyhában.

Sült sertésszelet mustáros hagymaszósszal és tarhonyával  (2 főre)

200 g sült sertéshús

85 g tarhonya

(szőlőmag)olaj

2 nagy vöröshagyma

20 g liszt

bors

1 kisebb babérlevél

2 teáskanál mustár

60 g natúr joghurt vagy 12%-os tejföl

A vöröshagymát felkockázom, olajon üvegesre párolom, megszórom a liszttel, magas lángon kicsit átkeverem, majd visszaveszem takarékra, sózom, borsozom, egy fél deci vizet öntök alá. Elkeverem benne a mustárt és beleteszem, a babérlevelet, fedő alatt 3-4 perc elég is neki, belekeverem a joghurtot/tejfölt,beforralom, eltávolítom a babérlevelet, végül a mixerben krémessé turmixolom.

Ha azonnali fogyasztásra készül, akkor a husit a szószban melegítem át.

0

Comments