Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Yes, I did it érzés, avagy félsiker :)

Posted by on in Zita
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 349
 • 0 Comments
 • Print

Tegnap letelt a 6 cukormentes hét, ohhh yeah. Fantasztikus érzés, de Hajni elgondolkodtató mondatainak köszönhetően agyilag helyre raktam magamban, hogy nincs megállás, nincs cukros kis jutalom, kár lenne megszakítani ezt a súlycsökkentő üzemmódot, amire átállt szépen a szervezetem, pláne kockáztatni, hogy esetleg kárba vesszen a 6 heti munkánk. Túl sok forog kockán! Valószínűleg 6 hét ide vagy oda, nem állnék meg egy falat csokinál vagy keksznél. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy győzködnöm kellett önmagam: oké, akkor legyen az, hogy karácsonyig, ahogy eredetileg is terveztem, de akkor már kibírom 24-étől azt az egy hetet, ünnepek alatt sincs engedmény, mindennek a megszokott kerékvágásban kell folytatódnia, különben megfigyelve a szervezetem reakcióit, tuti felugrana 1-2 kiló. Pusztán azért, mert pár 100 kcal-val többet ennék, és mert egyből elraktározná a szervezetem a cukrot, aztán egész napra nem állna helyre a cukor-inzulin, előtörne a nem is vagyok éhes, mégis ehetnékem van effektus. EZT NEM AKAROM!!! Úgyhogy ezt az évet 8 hét cukormentességgel zárva nagyon remélem, hogy eszem ágában nem lesz dilemmázni!

b2ap3_thumbnail_DSC_0087.JPGEz a túrógolyó 3 nap is uzsim volt, valami mennyei! 250 g túrót elkevertem 50 g tejföllel, 30 g zabpehellyel és egy kis steviával. Éjszakára hűtőben hagytam, reggel vizes kézzel kis golyókat formáztam és kókuszreszelékbe forgattam. Isteni! Első uzsira amikor fogyasztottam, megállapítottam, hogy ebbe bizony passzolna egy-egy szem mogyoró, úgyhogy másnap kísérőnek vittem mellé, ha már a közepükbe nem került.

 

Köszönöm Hajni a szigorúságod, és az oly jóleső dicséreteidet is. :) 69-ről indultam, két hétig 66-on álltam és most végre 65 alatt voltam végig ezen a héten.

Hétfőtől péntekig: 64,8   64,3   64,5   64,9   64,0

Juhúúúú, hogy én ezt ennyire vártam! 2-3 hét és közelebb leszek a 60-hoz, mint a 65-höz, remélem! És majd ha megjelenik az 5-ös kezdőszám a mérlegen, na akkor lesz ám nagy vigasság.

Annyira várom a jövő szombatot, a fogyi talit, hogy csak na! Főleg, hogy Hajninak feltettem egy érdekes kérdést, ami nagyon foglalkoztat és megígérte, hogy akkor majd szóban választ kapok rá. Nevezetesen: miért megfigyelhető tendencia nálam, hogy mozgás utáni napra leugrik egy kiló, majd két mozgásmentes nap követi, amikor szépen lassan visszakúszik 60-90 dkg. Az étkezéseket ugyanúgy tartom, normális, hogy nem tudom tartani egyenletesen a súlyom, és ennyire érzékenyen reagál? És itt szerintem most nem arról van szó, hogy nem ittam annyit, vagy több vizet tart meg a szervezetem vagy izom-zsír arány átalakul. Egyszerűen pörög a szervezetem, majd két nap alatt lelassul az anyagcserém....de akkor az 50 dkg meg az egy kiló, az zsírsejt? Visszaépül? vagy pusztán víz??? :)

Olyan szinten kezdek motiválttá válni, hogy nem is hiszem még el. :) Voltak hullámvölgyek a 6 hét alatt, de 5 kg-ot fogytam és bezsebeltem egy csomó dicséretet, lazábbak a ruháim, hát nem megéri? Ráadásul ma hoztam el a vérvétel leletet és minden érték a referencia tartomány közepén van, ami korábban kimagaslott (TSH, tesztoszteron, prolaktin), úgyhogy hiszek az öngyógyulásban!

0
Zita has not set their biography yet
Author's recent posts

Comments