Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Zsolt

Posted by on in Zsolt

b2ap3_thumbnail_WP_20180128_15_34_17_Pro.jpg

Ki ne emlékezne gyermekkorából a tejbegrízre!? Itt van a modern reform változat. Kell hozzá fél liter kókusztej, amit felforralok, ízlés szerint édesítem, nekem 3 evőkanál 1:4 cukorhelyettesítő vált be, majd folyamatos kevergetés mellett teszem bele a kölesdarát.

b2ap3_thumbnail_klesdara.JPG

Addig rakom bele, amíg az állaga már nem folyós, de nem kemény, ez kb. 2-3 perc. Bizony 2-3 perc alatt kész van!

A tetejét vagy fahéjjal vagy karobpórral szórom meg. Hogy miért jobb a karobpór, mint a kakaó?

A karobpor a kakaóval ellentétben nem tartalmaz teobromint, amely egy, a koffeinhez hasonlóan serkentő hatású alkaloid, s amely előkelő helyet foglal el az allergiát és asztmát okozó élelmiszerek listáján. A karob emellett glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátriumszegény. A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek, csontritkulásban, szív- és keringési betegségekben szenvedők, valamint köszvényes betegek is.

b2ap3_thumbnail_karobpor.JPG

Hits: 224
0

Posted by on in Zsolt

b2ap3_thumbnail_WP_20180128_15_19_05_Pro.jpg

A kölest szinte bármiben meg tudjuk főzni, ékes bizonyíték erre a 100%-os paradicsomlé. Felforraljuk a paradicsomlevet, majd beletesszük a kölest, megvárjuk amíg ismét felforr, utána kb. 10-15 percig főzzük intenzív keverés mellett, mert odaég! Az arány a szokásos, 1 bögre köleshez 2 és fél bögre paradicsomlé szükséges. Sózni nem kell, mert általában a paradicsomlevek tartalmaznak egy kis sót is.

Az íze érdekes, szinte semmihez nem hasonlítható, de egyértelműen érezhető a paradicsom.

Hits: 180
0

Posted by on in Zsolt

b2ap3_thumbnail_WP_20170626_09_57_47_Rich_levendulas_kajszi.jpg

Hozzávalók: 1 kg friss magozott kajszibarack, 1 csomag HAAS Quittin Cukorstop lekvár készítéshez, 50 g DIA Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 1 db. citrom leve, 1 púpozott evőkanál szárított levendula virág.

A levendulát mozsárban törjük porrá. Turmixoljuk össze a kajszibarackot. A barackot, a levendulát, a HAAS-t, a citrom levét, és a cukorhelyettesítőt tegyük a kenyérsütőbe, majd a Jam - Dzsem programon főzzük meg, ez kb.  1 óra 20 perc.

Miután kész, töltsük üvegbe, zárjuk le, fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Pikáns íze van, nem túl tolakodó benne a levendula.

Hits: 257
0

Posted by on in Zsolt

b2ap3_thumbnail_csokis-meggy-lekvar-20170616.JPG

Hozzávalók: 1 kg friss magozott meggy, HAAS Quittin Cukorstop lekvár készítéshez, 50 g DIA Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 150 g Wawel cukormentes 70% étcsokoládé, 1 db. citrom leve, 15 ml (fél) rumaroma.

Először turmixoljuk össze a meggyet. Ezt, a HAAS-t, a citrom levét, és a cukorhelyettesítőt tegyük a kenyérsütőbe, majd a Jam - Dzsem programon főzzük meg, az kb.  1 óra 20 perc. Nem bíztam a véletlenre, ezért a csokoládét felolvasztottam a mikroba, de inkább gőz fölött csináljátok. A folyékony csokoládét beleöntöttem a tartályba, miután a kenyérsütő már felmelegítette a lekvárnak valót (nehogy belekössön), ez kb. 15-20 perc működés után történt.

Miután kész, töltsük üvegbe, zárjuk le, fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Mindenkinek a sport szelet jutott az eszébe, miután megkóstolta.

Tápanyagok 100g-ra: 109 kcal, zsír: 5,4 g, szénhidrát: 15,1 g, ebből cukor: 7,6 g, fehérje: 1,9 g, rost: 3,0 g, só 0,0 g. Összköltség kb. 1 200,- Ft.

Hits: 250
0

Posted by on in Zsolt

b2ap3_thumbnail_WP_20170611_21_09_32_Rich-Mkos-vinilis-fahjas-kles.jpg

A gasztronómia azért egy csodálatos műfaj, mert mindig lehet újabbnál újabb csodákat előállítani. Azt gondoltam, hogy a Bounty kölesnél nehéz kreálni finomabb dolgot, de ez a mákos rácáfolt. Igazán érdemes kipróbálni, aki szereti a mákot! És aki nem? Nekik azt javaslom, hogy szeressék csak meg! Én - többek között - mák fun vagyok, így nekem a legmagasabb gasztronómiai érzéseket adta!

Összetevők: 170 g köles (100,- Ft), 700 ml The Bridge Bio vaníliás rizsital (525,- Ft), szokásos 1:4 cukorhelyettesítő, 25 g darált mák (25,- Ft), tk. fahéj, csipet só. Összesen kb. 700,- Ft. Tápanyag 100 g: 136 kcal; 3 g zsír; 24 g szénhidrát; 4 g cukor; 3 g fehérje; 0,08g só.

A rizsital édesítem ízlés szerint, majd felforralom, akkor mehet bele a köles. Szokásos módon először nagyobb lángon, majd kisebben, folyamatos kevergetés mellett főzöm kb. 20-25 percet. Amikor majdnem kész, akkor mehet bele a mák és a fahéj. Meggylekvárral az ideális.

 

Hits: 270
0