Hozzávalók: 1 kg friss magozott meggy, HAAS Quittin Cukorstop lekvár készítéshez, 50 g DIA Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 150 g Wawel cukormentes 70% étcsokoládé, 1 db. citrom leve, 15 ml (fél) rumaroma.
Először turmixoljuk össze a meggyet. Ezt, a HAAS-t, a citrom levét, és a cukorhelyettesítőt tegyük a kenyérsütőbe, majd a Jam - Dzsem programon főzzük meg, az kb. 1 óra 20 perc. Nem bíztam a véletlenre, ezért a csokoládét felolvasztottam a mikroba, de inkább gőz fölött csináljátok. A folyékony csokoládét beleöntöttem a tartályba, miután a kenyérsütő már felmelegítette a lekvárnak valót (nehogy belekössön), ez kb. 15-20 perc működés után történt.
Miután kész, töltsük üvegbe, zárjuk le, fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Mindenkinek a sport szelet jutott az eszébe, miután megkóstolta.
Tápanyagok 100g-ra: 109 kcal, zsír: 5,4 g, szénhidrát: 15,1 g, ebből cukor: 7,6 g, fehérje: 1,9 g, rost: 3,0 g, só 0,0 g. Összköltség kb. 1 200,- Ft.