Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Köles gríz

Posted by on in Zsolt
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 254
  • 0 Comments
  • Print

b2ap3_thumbnail_WP_20180128_15_34_17_Pro.jpg

Ki ne emlékezne gyermekkorából a tejbegrízre!? Itt van a modern reform változat. Kell hozzá fél liter kókusztej, amit felforralok, ízlés szerint édesítem, nekem 3 evőkanál 1:4 cukorhelyettesítő vált be, majd folyamatos kevergetés mellett teszem bele a kölesdarát.

b2ap3_thumbnail_klesdara.JPG

Addig rakom bele, amíg az állaga már nem folyós, de nem kemény, ez kb. 2-3 perc. Bizony 2-3 perc alatt kész van!

A tetejét vagy fahéjjal vagy karobpórral szórom meg. Hogy miért jobb a karobpór, mint a kakaó?

A karobpor a kakaóval ellentétben nem tartalmaz teobromint, amely egy, a koffeinhez hasonlóan serkentő hatású alkaloid, s amely előkelő helyet foglal el az allergiát és asztmát okozó élelmiszerek listáján. A karob emellett glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátriumszegény. A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek, csontritkulásban, szív- és keringési betegségekben szenvedők, valamint köszvényes betegek is.

b2ap3_thumbnail_karobpor.JPG

0
Kis Zsolt has not set their biography yet
Author's recent posts

Comments