Útkövetés

Blog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Kínai zöldséges sült tészta ahogyan én készítem

Posted by on in Uncategorized
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 445
  • 0 Comments
  • Print

Sziasztok :)


Ma a gyerekeim kedvenc receptjét akarom megosztani veletek. Lányaim imádják a kínai zöldséges sült tésztát. Ezt el tudod magadnak is készíteni ha beszerzel hozzá lowcarb tésztát. Én ma barna teljes kiőrlésű vega tésztából csináltam meg nekik. A receptre a Thai barátnőm tanított meg amiért azóta is hálás vagyok mert akár mikor elkeszitettem előtte hiányzott belőle valami, nem olyan volt mint az étteremben.

Hozzávalók:
700g édes és ropogós zöldség mix (nem tudom otthon kapható-e így egyben)
{Taralma: fehér káposzta, zöld káposzta, buzacsira, répa, vöröshagyma.}
Osztriga szósz ízlés szerint (én szeretem jól nyakon önteni a zöldségeket vele)
Édes szójaszósz (ez lehet sima original is, ez ha sós akkor ne sózzuk a zöldségeket mert el sózzuk)
1-2 tojás
250g vegetáriánus tészta vagy bármilyen teljes kiőrlésű tészta jó, a lényeg hogy cső tészta legyen
Pici só

Felhevited a wok-ot ha van, én a kedvenc tefalomban csinálom mindig. Beleteszem a szója és osztriga szószt. Kicsit melegitem és hozzáadom a fincsi friss apróra szelt zöldséget. (Szálasan szeleteld ugy nagyon guszta lesz) Ezt párolom majd kicsit megsütöm fedő alatt. (Ha édes a szójaszósz akkor sózom egy picit a zöldséget) Amint párolódik meglátod hogy kiván-e a zöldség még szószt vagy elég amit adtál. Közben meg főzöm a tésztát leszűröm és félre teszem. Amint kész a zöldség (megpuhult illetve megsült)) kiszedem és félre teszem és ismét hevitem az edényt  teszek bele osztriga és szójaszószt majd hozzáadom a kifőzött tésztát és egy kis ideig magas lángon folytonos keverés közben megpirítom, hozzáadok egy tojást vagy kettőt majd hozzá adom a zöldséget és összesütöm őket folytonos kevergetés közben.(Kb3-4 perc) Néha csirkehúsit is pirítok hozzá ugyan úgy mint a zöldséget külön megsütöm a szószokkal és a végén összesütöm. De szeretem tenger gyümölcseivel is tálalni. ;) Az biztos hogy a gyerekeim ma ebédre, vacsorára és holnap reggelire is ezt fognak kérni mert ez a egyetlen tészta amit igazán szeretnek és meg tudnának enni minden nap ha lehetne!! :D

Kellemes hetveget mindenkinek! :)

 

b2ap3_thumbnail_unnamed-2.jpg

0

Comments