Útkövetés

Bounty krém

Skóciában megismerkedtem egy nagyon finom, ám rendkívül egészségtelen édességgel. 100 grammban több, mint 50 gramm szénhidrát, ami teljes mértékben cukor. Egy üveg 200 grammos. Krémes állaga miatt az ember akár egy ültő helyében elkanalazgathatja.

Az egészséges táplálkozás nem jelenti az édes ízekről való lemondást, ezért gondoltam, kikísérletezem ennek a függséget okozó nassnak a lightosabb verzióját.

Bővebben: Bounty krém

Banános gofri hozzáadott cukor nélkül

Egészséges desszertre vágysz? Hozzáadott cukortól mentesen, édesítőszer nélkül? Akkor Neked való a banános gofri, amit még a gyermekek is könnyedén elkészítenek!

Recept:

Bővebben: Banános gofri hozzáadott cukor nélkül

Fűszeres pogácsa

A gyerekeknek az iskolában a túlzott sózásról és annak káros hatásairól tartottam előadást. Minden előadás témájához kóstolót készítek, hogy gyakorlati példával érzékeltessem, ami nem cukros, az is lehet finom illetve jelen esetben , amihez nincs hozzáadott só, még lehet ízletes. A finom ízek, nem csak a só által emelhetők ki és érhetők el.

Bővebben: Fűszeres pogácsa

Reform muffin

A második főzőklub alkalmával reform muffint készítettünk a gyerekekkel és anyukájukkal/ nagymamájukkal. Fókuszban a közös ételkészítéskor a gyermekek legfőbb táplálkozáskockázati tényezői vannak, ezért a cél, hogy az elkészített ételek jellemző összetevői zöldség vagy gyümölcs legyen, hozzáadott cukor nélkül, kevesebb telített zsírral. Hogy hoztuk össze a muffin esetében? Ime:

 

Bővebben: Reform muffin

Túró Rudi golyók

Elkészítettem kicsik és nagyok kedvencét diétás változatban. A töltelében semmilyen hozzáadott cukor vagy édesítőszer nincs, mégis édes, a csokimáz esetében mézet használtam, de tetszés szerinti édesítőt használhatunk.

Hozzávalók kb 80 db golyóhoz:

Bővebben: Túró Rudi golyók