Útkövetés

Túró Rudi golyók

Elkészítettem kicsik és nagyok kedvencét diétás változatban. A töltelében semmilyen hozzáadott cukor vagy édesítőszer nincs, mégis édes, a csokimáz esetében mézet használtam, de tetszés szerinti édesítőt használhatunk.

Hozzávalók kb 80 db golyóhoz:

250 g túró ( én hagyományos darabosat használtam és egy zsírszegény nagyon krémes változatból tettem még hozzá a tökéletes állag kedvéért)

citrom héja

aszalt gyümölcs

A csokimázhoz kókuszzsír, kakaópor, édesítő (a gyerekeknek méz volt)

A kétféle túrót összekevertem, annyit adtam hozzá a krémesebb állagúból, hogy még formálható legyen a túró. Csak a krémesből nem tudtam elkészíteni,mert túl lágy volt. Viszont zsírszegény lágy túrót jól kombinálhatunk zabpehellyel is, hogy egy kis rostot is biztosítsunk.

A túrókrémbe reszeltem a citrom héját. Hogy a masszának is édes íze legyen, ne csak a csokibevonatnak, aszalat gyümölcsöt pépesítettem és minden golyóba belerejtettem egy pöttyöt pépesített aszalt szilvábl vagy mazsolából, de lehet aszalt barackkal, meggyel vagy bármilyen más aszalvánnyal készíteni.

Amint elkészültem a golyókkal, mélyhűtőbe tettem őket, hogy kicsit megszilárduljanak. Elkészítettem a csokimázat a csokis mandarinnál leírtak szerint. Belehempergettem a golyókat a csokimázba, hogy mindenhol szépen fedje a túrógolyókat a csoki és a végén újra mélyhűtőbe, majd hűtőbe tettem őket.