Útkövetés

Bounty krém

Skóciában megismerkedtem egy nagyon finom, ám rendkívül egészségtelen édességgel. 100 grammban több, mint 50 gramm szénhidrát, ami teljes mértékben cukor. Egy üveg 200 grammos. Krémes állaga miatt az ember akár egy ültő helyében elkanalazgathatja.

Az egészséges táplálkozás nem jelenti az édes ízekről való lemondást, ezért gondoltam, kikísérletezem ennek a függséget okozó nassnak a lightosabb verzióját.

Az eredeti csoda összetevői:

Sugar, Rapeseed Oil, Palm Oil, Skimmed Milk Powder (11%), Sweet Whey Powder (from Milk), Coconut Flakes (4.8%), Concentrated Butter (from Milk), Lactose, Emulsifier: Lecithins, Cocoa Butter

Legnagyobb mennyiségben láthatjuk, cukrot tartalmaz!

Az én receptem a következő:

Ledaráltam 10 dkg kókuszreszeléket (elektromos mák/diódarálóban). Sűrű krémet kaptam. Ezt 1 dl vízzel kicsit hígabb állagúra kevertem. Édesítőszert tettem hozzá (tetszés szerinti).

A krém feléhez 0,5 dl hozzáadott cukortól mentes habtejszínből vert habot kevertem. És kész is van.

A kókuszkrémem második feléből egy még könnyebb verziót varázsoltam. 1 db tojásfeérjét felvertem és azzal krémesítettem a kókuszkrémet.

Felolvasztottam egy kis édesítős csokoládét ( mert maradt húsvétról), de lehet házi csokimázat is készíteni (recept lejjebb). A desszertes kehely oldalát díszítettem vele és beletöltöttem a krémet.

A tejszínes verzó szénhidráttartalma (100 grammban): 9,5 gramm.

A tojásfehérjés verziójé: 7 gramm

Vigyázzunk! A kókuszreszelék zsírtartalma magas! Ezért ezt is csak módjával szabad! :)