Útkövetés

Citromos rolád és gesztenyés korongok

Tésztához: 6 tojás, 3 ek víz, 12 dkg őrölt xilit, 5 dkg ch csökkentett liszt, 4 dkg zabpehelyliszt,1 tk sütőpor
Krémhez: 5 dl növényi habtejszín ( én simát használtam), 5 dkg őrölt xilit, 1 db citrom héja és leve, 1/2 csomag expressz zsl
atinfixpor

Bővebben: Citromos rolád és gesztenyés korongok

Kata túrós rudacskái

 

Hozzávalók

25 dkg zsírszegény túró,
25 dkg margarin,
30-35 dkg ch csökkentett magos liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt+szezámmag,lenmag a tésztába



Hozzávalókat összegyúrtam - még tettem hozzá egy kevés teljes kiőrlésű rozslisztet, hogy nyújtható legyen. Kb. ujjnyi vékonyra kinyújtottam, tetejét megkentem tojással, megszórtam kevés reszelt sajttal, picit megsóztam. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.

Adri vendégváró rudacskái

Hozzávalók 50 dkg rudacskához (Nekem 51 db lett):

A tésztához:

200 g trappista sajt

200 g  liszt (szerk.: én Update Norbi lisztet használnék a a csökkentett szénhidráttartalom és az emelt fehérje és rosttartalom érdekében)

200 g vaj

1 g só

A kenéshez:

1 db egész tojás

A szóráshoz:

60 g napraforgómag

Elkészítési idő: 100 perc

1. A sajtot finom lyukú reszelőn reszeld le, majd a tészta hozzávalóit gyúrd egynemű tésztává.

2. A kész tésztát csomagold fóliába, majd tedd 1 órára hűtőbe pihenni.

3. 3-5 mm közötti vastagságúra nyújtsd ki a tésztát, és egy felvert egész tojással kend meg a tetejét.

4. A felületét napraforgómaggal szórd meg, majd ízlés szerint vágd fel 0,5-1 cm széles csíkokra a tésztát.

5. Sütőpapírral fedett sütőlapra szedd át a rudacskákat és 200⁰C-ra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül 10-15 perc alatt süsd őket halvány aranyszínűre.

Mivel a rudacska tésztájában sok sajt van, nem a sajt a legjobb szóróanyag hozzá, hanem mondjuk lenmag, tökmag, mandula vagy napraforgómag.

Én lenmagosat, szezámmagosat és simát készítettem J

 

Céklás-körtés sütemény

A recept: 35 dkg céklát és 30 dkg körtét felkockázva meg kell párolni, majd ezután összeturmixolni. Ezután mehet bele 60g kakaópor, 100 g kókuszreszelék, miután már hűlt egy kicsit, 1 pohár joghurt. 4 tojás kettéválasztva, a sárgája édesítővel elkeverve mehet bele, a fehérje habbá verve, ez már óvatosan, ne törjük össze. Édesítő ízlés szerint, ebben 5 dkg 4-szeres édesítő erejű van. Ezek után lehetőleg szilikon formában, amilyenben éppen szeretnétek 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készül el. A képen látható szelet egy téglalap alakú kicsi szilikonos forma fele. Hozzátenném, valószínűleg almával is finom!:) 10 dkg-ban 150 kcal, 10 g szénhidrát van, ha így készíted:)

Karácsonyi diós csokisszívek

Recept: A linzertésztához: 20 dkg Update1 Low-Carb Master Mix, 20 dkg sima liszt, 30-35 dkg vaj (a tészta állagától függ, az alaprecept szerint 25 dkg kell, de a Master Mix miatt többet igényel a tészta), 4 tojás, 1,5 ek. Nyírédes.
A töltelékhez: 40 dkg darált dió, 25 dkg gesztenyemassza, Nyírédes, 4 tojás felvert habja, Update1 barackdzsem
A tetejére 20 dkg Update1 étcsoki

A liszttel összegyúrom a tojássárgát és a vajat. Fél órát pihentetem hűtőben, majd kinyújtom. Szív alakot formázok belőle,úgy hogy tölthető legyen. Megkenem barackdzsemmel. Beletöltöm a dióval elkevert tojáshabot, vagy a gesztenyével elkevert tojáshabot. Megsütöm 190 fokon 15-20 perc alatt. Felolvasztott csokival leöntöm!