Útkövetés

Carbonara spagetti a la Lilla

Hozzávalók 4 adaghoz:
A szószhoz:
100 g bacon
2 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
400 ml főzőtejszín
bors - fehér (őrölt)
Sajt (ízlés szerint)
só, ízlés szerinte (Általában nálam ez ki is szokott maradni, mert nekem elég sóssá teszi a sajt)
Az eredeti recept még 20g lisztet is ír, de ha sajtot teszek a szószba, valamint egy kicsit forralom, nekem az is besűríti a kellő sűrűségűre.

A tésztához:
2 l víz
1 kiskanálnyi só
50 ml étolaj
300 g szénhidrát csökkentett spagettitészta

A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 8-10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felkockázzuk.
A felhevített olajra tesszük a bacont, borsot, foghagymát.
Tejszínnel felöntjük, kicsit hagyjuk forrni majd ízlés szerint sajtozzuk, sózzuk.
Tálaláskor a tetejére még reszelünk egy kis sajtot.