Útkövetés

Könnyű olaszos rakott egytál

Egy adag 480 kcal-t és 50 gramm szénhidrátot tartalmaz! Ebédre ajánlom!

 

Hozzávalók:

 

  • 125 g sárgarépa
  • 125 g burgonya
  • 80 g csirkemell
  • 80 ml tej
  • 30 g zeller
  •  
  •  
  • 15 g vaj
  • 15 g sajt
  • 10 g vöröshagyma
  • 10 g liszt
  • 2 g
  • 0,5 g friss bazsalikom
  • bors

 

 

A megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket forrásban lévő vízbe tesszük és 5 percig főzzük. Az apróra vágott hagymát a margarin felén átfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és tejjel felengedve felforraljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. A maradék margarinon átpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet, hozzátesszük a burgonyát, és néhány percig pároljuk. Tepsibe rétegezzük a burgonyás csirkemellet, rátesszük a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. Előmelegített sütőben megsütjük!