Útkövetés

Gluténmentes zöldségkrémleves

Gluténmentes zöldségrémleves virslivel!

 

Hozzávalók:
50dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 db kisebb zellergumó
20 dkg karalábé
3 darab közepes nagyságú vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld, vagy 3 kiskanál szárított petrezselyem
Ízlés szerint só, bors, cayennebors
2 dl tej
2dl főzőtejszín
3 púpozott evőkanál Schar mixC lisztkeverék
2 tojás sárgája
 
Elkészítés menete:
Megtisztítjuk a zöldségféléket, feldaraboljuk és sóval, borssal ízesítve vajon megpároljuk. Felöntjük 2,5 liter vízzel, majd tovább ízesítjük cayenneborssal, petrezselyemzölddel. Puhára főzzük a zöldségféléket, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. A tejből, tejszínből 3 púpozott evőkanál liszt segítségével habarást készítünk, hozzáadva a tojások sárgáját. Ezzel sűrítjük a levest. Sűrítés után a levest újra felforraljuk, így állítjuk be a leves állagát.
 
A kész krémlevest sült gluténmentes virslivel (pl. Orsi), illetve szárított gluténmentes kenyérkockával tálalhatjuk. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.