Útkövetés

Könnyű olaszos rakott egytál

Egy adag 480 kcal-t és 50 gramm szénhidrátot tartalmaz! Ebédre ajánlom!

 

Hozzávalók:

 

  • 125 g sárgarépa
  • 125 g burgonya
  • 80 g csirkemell
  • 80 ml tej
  • 30 g zeller
  •  
  •  
  • 15 g vaj
  • 15 g sajt
  • 10 g vöröshagyma
  • 10 g liszt
  • 2 g
  • 0,5 g friss bazsalikom
  • bors

 

 

A megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket forrásban lévő vízbe tesszük és 5 percig főzzük. Az apróra vágott hagymát a margarin felén átfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és tejjel felengedve felforraljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. A maradék margarinon átpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet, hozzátesszük a burgonyát, és néhány percig pároljuk. Tepsibe rétegezzük a burgonyás csirkemellet, rátesszük a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. Előmelegített sütőben megsütjük!

 

Cukkínifőzelék

Tavaly próbáltam ki először és nagyon pozitív csalódás ért! Szerintem érdemes megkóstolni!

Bővebben: Cukkínifőzelék

Gluténmentes zöldségkrémleves

Gluténmentes zöldségrémleves virslivel!

 

Hozzávalók:
50dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 db kisebb zellergumó
20 dkg karalábé
3 darab közepes nagyságú vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld, vagy 3 kiskanál szárított petrezselyem
Ízlés szerint só, bors, cayennebors
2 dl tej
2dl főzőtejszín
3 púpozott evőkanál Schar mixC lisztkeverék
2 tojás sárgája
 
Elkészítés menete:
Megtisztítjuk a zöldségféléket, feldaraboljuk és sóval, borssal ízesítve vajon megpároljuk. Felöntjük 2,5 liter vízzel, majd tovább ízesítjük cayenneborssal, petrezselyemzölddel. Puhára főzzük a zöldségféléket, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. A tejből, tejszínből 3 púpozott evőkanál liszt segítségével habarást készítünk, hozzáadva a tojások sárgáját. Ezzel sűrítjük a levest. Sűrítés után a levest újra felforraljuk, így állítjuk be a leves állagát.
 
A kész krémlevest sült gluténmentes virslivel (pl. Orsi), illetve szárított gluténmentes kenyérkockával tálalhatjuk. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Carbonara spagetti a la Lilla

Hozzávalók 4 adaghoz:
A szószhoz:
100 g bacon
2 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
400 ml főzőtejszín
bors - fehér (őrölt)
Sajt (ízlés szerint)
só, ízlés szerinte (Általában nálam ez ki is szokott maradni, mert nekem elég sóssá teszi a sajt)
Az eredeti recept még 20g lisztet is ír, de ha sajtot teszek a szószba, valamint egy kicsit forralom, nekem az is besűríti a kellő sűrűségűre.

A tésztához:
2 l víz
1 kiskanálnyi só
50 ml étolaj
300 g szénhidrát csökkentett spagettitészta

A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 8-10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felkockázzuk.
A felhevített olajra tesszük a bacont, borsot, foghagymát.
Tejszínnel felöntjük, kicsit hagyjuk forrni majd ízlés szerint sajtozzuk, sózzuk.
Tálaláskor a tetejére még reszelünk egy kis sajtot.