Útkövetés

Házi müzliszelet-gluténmentesen is!

Ha a gyerkőc nem hajlandó túl sokat reggelizni, akkor ez a házilag készült müzliszelet is megfelelő lehet 1 pohár tejjel. Van benne gabonaféle, értékes zsírsavakat tartalmazó magvak, gyümölcsök, tehát minden fontos tápanyag, ami egy főétkezésre kell!

Egészítsük ki egy pohár tejjel, hogy komplett legyen a reggeli fehérjetartalma (állati és növényi eredetűre is szükség van)

Hozzávalók kb 20 darabhoz:

  • 2x 2 dl-s bögrényi zabpehely
  • 2 db alma
  • 1 marék olajos mag (mandula, kesudió, törökmogyoró stb.)
  • 2 ek. napraforgó vagy lenmag vagy más magkeverék
  • pár szem aszalt szilva
  • 1 marék mazsola

Elkészítés:

A felkockázott almát, a magok, az aszalt gyümölcs és mazsola egy részét turmixoljuk vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a masszát a zabpehelyhez, a maradék magokat és gyümölcsöket durvára vágjuk és úgy keverjük a masszához. A magkeveréket pedig csak simán hozzákanalazzuk. Össekeverjük és zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük úgy, hogy beállítjuk a számunkra tetsző vastagságot, ha kisült akkor szeleteljük. 170 fokon sütöttem 1 óráig biztos, aztán lejjebb vettem a hőfokot és még úgy is sütöttem, igazából amiatt, hogy megfelelően kiszáradjon. Ez már izlés kérdése.

A gluténmentes változat ugyanígy, csak kölessel készül. Szerintem sokkal finomabb! :)