Útkövetés

Kornélia kenyere!

Hozzávalók: 40dkg tk. tönkölybúza liszt Alnatura (ch 64g/100g),10dkg tk búzaliszt Alnatura (ch 59,6g/100g),50dkg zsírszegény túró Tesco (ch 3,6g),2,5dcl tej,egy marék lenmag,egy kiskanál só,porélesztő!

Kenyérsütőben sütve!

Szénhidráttartalma 10 dkg-ban 34 gramm!

Több mint 30%-kal kevesebb mint a fehér, a graham, a rozs vagy bármilyen teljes kiőrlésű kenyéré!

Kornélia a szénhidrátcsökkentést a liszt egy részének túróval való helyettesítésével érte el!

Zsolt házi rozsos-túrós kenyere!

Rozsos-túrós kenyér:

 

A szénhidrátcsökkentést úgy érjük el, hogy a liszt felét túróval pótoljuk! Így a glikémiás indexét és a szénhidráttartalmát is csökkenteni tudjuk!

- 50 dkg bio teljes kiőrlésű rozsliszt (Biopont 100g: 1420 kJ/335 kcal, fehérje: 11,6g szénhidrát: 67,8g zsír: 2,3g)

- 50 dkg zsírszegény túró (Lidl Pilos 100g: 400 kJ/95 kcal, fehérje: 14g szénhidrát: 3,5g zsír: 2,8g)

- 2,5 dl 1,5% tej (100ml: 190 kJ/45 kcal, fehérje: 3,2g szénhidrát: 4,7g zsír: 1,5g)

- 1 csomag porélesztő

- 1 kiskanál Himalája só

Az alapanyagokat bele kell tenni a kenyérsütőbe, majd elindítani teljes kiőrlésű programon.

 

Összes kalória: 2262,5 kcal (100g: 205,7 kcal)

Összes fehérje: 136g (100g: 12,4g)

Összes szénhidrát: 368,25g (100g: 33,5g)

Összes zsír: 29,25g (100g: 2,6g)