Útkövetés

Gyros tál salátával

Egyszerű, könnyű, mégis laktató vacsora, ha grill vagy gyros fűszerezésű húst fogyasztunk könnyű salátával. Feldobhatjuk, ha a húst csíkozva a salátára halmozzuk és egy kis kefirrel/joghurttal díszítjük.

Hozzávalók egy főre:

    .kígyóuborka                                                  100  g

    .paradicsom                                                   100  g

    .csirkemell                                                      100  g

    .zöldhagyma                                                    30  g

    .joghurt                                                            30  g

    .kefir                                                                30  g

    .olívaolaj                                                            5  g

    .fokhagyma                                                       2  g

    .só                                                                    1  g

    .oregánó                                                         0,1  g

    .kakukkfű                                                        0,1  g

    .feketebors                                                    0,01  g

Amennyiben a készen kapható ételt magunk készítjük el, a következők szerint járunk el. A megmosott hússzelet kiklopfoljuk, és kb. 1x3-4 cm-es csíkokra vágjuk. Az olívaolajból kakukkfűvel, oregánóval és őrölt borssal ízesített pácot készítünk, melybe beleforgatjuk a húst és hűtőbe tesszük érlelni (akár egy éjszakára is). Sütés előtt a húst megsózzuk, átkeverjük és teflon bevonatú serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk és a zöldségeket összekeverjük. Az öntethez a kefirt és a joghurtot összekeverük, ízesítjük sóval és zúzott fokhagymával. Az elkészült húst a salátával tálaljuk, melyet meglocsolunk az öntettel.