Útkövetés

Sonkás karfiol

Könnyű, vacsorára is fogyasztható, egyszerűen elkészíthető étel.

1 adagban: 250 kcal, 15 g szénhidrát, 20 g fehérje és 13 g zsír van.

 

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

   .karfiol                                                           100  g

    .pulykasonka                                                    75  g

    .paradicsom                                                     70  g

    .zöldpaprika                                                     70  g

    .joghurt                                                            50  g

    .olívaolaj                                                            6  g

    .petrezselyemzöld                                              2  g

    .só                                                                    1  g

    .tojássárga                                                      0,5  kö.darab

    .szerecsendió                                                0,05  g

    .őrölt fehérbors                                              0,04  g

Elkészítés:

A karfiolrózsákat kevés sózott vízben félpuhára pároljuk, majd a főzővizet leszűrjük. Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és utána beletesszük a karfiolrózsákat. Felkockázzuk a sonkát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, és rászórjuk a karfiolrózsákra. Összekeverjük a sót, a szerecsendiót, a fehér borsot, és megszórjuk vele a zöldségeket. A joghurtba belekeverjük a tojássárgáját, és a tetejére kenjük. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt átforrósítjuk. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórjuk.