Útkövetés

Könnyű olaszos rakott egytál

Egy adag 480 kcal-t és 50 gramm szénhidrátot tartalmaz! Ebédre ajánlom!

 

Hozzávalók:

 

  • 125 g sárgarépa
  • 125 g burgonya
  • 80 g csirkemell
  • 80 ml tej
  • 30 g zeller
  •  
  •  
  • 15 g vaj
  • 15 g sajt
  • 10 g vöröshagyma
  • 10 g liszt
  • 2 g
  • 0,5 g friss bazsalikom
  • bors

 

 

A megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket forrásban lévő vízbe tesszük és 5 percig főzzük. Az apróra vágott hagymát a margarin felén átfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és tejjel felengedve felforraljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. A maradék margarinon átpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet, hozzátesszük a burgonyát, és néhány percig pároljuk. Tepsibe rétegezzük a burgonyás csirkemellet, rátesszük a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. Előmelegített sütőben megsütjük!

 

Cukkinis szendvicskrém gombával

Szeretnéd változatosabbá tenni a reggeliket? Készíts szendvicskrémet!

Hozzávalók:

2 kicsi cukkíni

1 fej vöröshagyma

150 g csiperke

A hozzávalókat megpároljuk, belenyomjuk a fokhagymát és botmixerrel összedolgozzuk!

Házi sajt készítése

 

Hozzávalók: 4 liter házi tej


Elkészítés:


A tejet közepes hőmérsékletűre langyosítjuk./mintaz élesztő felfuttatásánál/ 1 evőkanál 10%-os ételecetet, +1-2 teáskanál Himalája sót +1 kávéskanál oltó anyagot:peprinpor /a patikában kapható/ kevés langyos vízzel elkeverünk és a langyos tejhez adjuk amit továbbmelegítve össze fog kapni. Szűrjük,formázzuk,hűtjük 2-3 napig érleljük a hűtőben. A megmaradt sós levet főzelék vagy tészta főzéséhez lehet használni. A sajtot ízlés szerint fűszerezhetjük-a sóhoz keverve, hagymadarabkákkal,olíva bogyóval,magvakkal gazdagíthatjuk formázáskor.

Cukkínifőzelék

Tavaly próbáltam ki először és nagyon pozitív csalódás ért! Szerintem érdemes megkóstolni!

Bővebben: Cukkínifőzelék

Házi túró készítése

HÁZI TÚRÓ

 

Hozzávalók:

2-4 liter házi tej

Elkészítés:

18-20 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten a tejet. Leszedjük a tetejéről a tejszínt. Kis lángon hagyjuk felforrni. Tésztaszűrővel leszűrjük. A megmaradt savót L-Carnitinnal,turmixolt gyümölccsel vagy tömény vörös teával is ihatjuk,de zöldséget is párolhatunk vele.