Útkövetés

Gluténmentes zöldségkrémleves

Gluténmentes zöldségrémleves virslivel!

 

Hozzávalók:
50dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 db kisebb zellergumó
20 dkg karalábé
3 darab közepes nagyságú vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld, vagy 3 kiskanál szárított petrezselyem
Ízlés szerint só, bors, cayennebors
2 dl tej
2dl főzőtejszín
3 púpozott evőkanál Schar mixC lisztkeverék
2 tojás sárgája
 
Elkészítés menete:
Megtisztítjuk a zöldségféléket, feldaraboljuk és sóval, borssal ízesítve vajon megpároljuk. Felöntjük 2,5 liter vízzel, majd tovább ízesítjük cayenneborssal, petrezselyemzölddel. Puhára főzzük a zöldségféléket, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. A tejből, tejszínből 3 púpozott evőkanál liszt segítségével habarást készítünk, hozzáadva a tojások sárgáját. Ezzel sűrítjük a levest. Sűrítés után a levest újra felforraljuk, így állítjuk be a leves állagát.
 
A kész krémlevest sült gluténmentes virslivel (pl. Orsi), illetve szárított gluténmentes kenyérkockával tálalhatjuk. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Cukormentes süteménysütés gluténmentesen!

Csokoládés GM muffin

Egy darabban kiegészítők nélkül 10 gramm szénhidrát!

Hozzávalói:

Száraz:

3 dl rizsliszt (15 dkg)

1,5 dl cukorpótló

1 csipet só

1 csapott mokkáskanál sütőpor

1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna

+ kiegészítők, mely lehet: kakaópor,csokoládédarabok(táblás csoki felaprítva

dió,magvak….. ízlés szerint adagolva

 

 

Folyékony:

  • 2 dl hideg tej
  • 0,75 dl étolaj
  • 1 egész tojás
Elkészítés menete:

Külön-külön elkészítem kettő tálba a száraz és a folyékony hozzávalókat. Óvatosan, éppen csak összekeverem a két tál tartalmát .

 

Az összedolgozott alapanyagokat egy 12 darabos muffinforma előre enyhén kiolajozott

papírkapszlijaiba kanalazom, úgy hogy a massza kb. háromnegyed részéig érjen.

 

Díszítés:

Csokidarával, magvakkal, dióval!

 

Sütés:

Előmelegített sütőben 175 fokon, normál sütésen, kb. 20-25 percig