Útkövetés

Sport

Amikor minden össze jön...

Na akkor vegyél egy nagy levegőt és nyugodj meg menni fog. Csak ne pánikolj, hanem gondold át, hogy is kezdj neki. Nekem az elmúlt két hetem egy őrület volt. Csomagolás..Költözés...Kicsomagolás... Ezt mindenki ismeri.

 

 

 

 

 

Uram isten eltelt egy hét és nem is edzettem és tiszta ideg beteg vagyok de nincs időm futni menni és ha lenne is holnap után verseny. Mi van ha pont most sérülök le ami Murphy nálam... Szombaton vidékre kellett mennünk este 10-re értünk haza, reggel verseny. Nagyon ideges voltam mert ekkor már 10 napja nem futottam. Ilyen idiótát mint én benevezek az első félmaratonomra és a verseny előtt 10 napja nem futni semmit... Na mindegy próbáltam abba kapaszkodni hogy 10 nappal ezelőtt lefutottam a távot majd csak túl élem a holnapi napot. Éjfél volt mire ágyba kerültem az izgalomtól aludni se tudtam de muszáj volt.

Reggel 6kor ébresztő a családom még alszik. Kávé reggeli és öltözés. Kint fújt a szél és hűvös volt de nem akartam beöltözni mert tudtam a futástól úgy is bemelegszem. Csak egy pulcsit vettem fel a topra amiben majd meg fagytam és persze az idegtől is rázott az hideg. Indulás... A helyszínen több mint 3500 versenyző mindenki mosolyog és feszült. Háromnegyed 9kor csináltunk egy össznépi bemelegítést a BMF jóvoltából. A rajt 9kor indult, én meg kerestem a számomra megfelelő időzónát amit egy zászló vivő futó hátára volt rögzítve. Kicsi a világ ez a futó fiú az osztálytársam volt az "edző képző" suliból. Rögtön jobb lett a kedvem hisz ismerős arc és a rajtban pár szót váltani ideglevezetésként nagyon jó volt. Aztán eldördült a "puskacső" és elindult a tömeg. Hát gondoltam úszok az árral követem a 2.15 zászlót ha a zászlós nem hagy le belül futok ami nekem elsőre tökéletes idő lesz. De aztán felszabadultak a hormonok ahogy kiértünk a nyílt lezárt utcára nem bírtam magamon uralkodni, úgy éreztem futni kell a tömeg őrjöngött körülöttünk és mindenki mosolygott. Hihetetlen érzés volt ez az egész!! Úgyhogy kicsit megnyomtam és elhagytam a zászlóvivőmet. A tömeg elkezdett oszlani körülöttem. Mindenki felvette a saját tempóját de én még mindig ugy éreztem gyorsabban kell futnom. Tudtam, hogy sokáig nem nyomhatom így mert nem lesz a feléig se elég akkor az erőm, de itt az elején még akkor is úgy éreztem mennem kell. Kb a 2. mérföldig erőteljesebben futottam de utánna álljt parancsoltam magamnak. Hallottam a fejemben hogy fuss lassabban mert nem fogod bírni a végéig most csak az adrenalin dolgozik benned és átver. Ekkor koncentrálni kezdtem a fülemben a zenére és a ritmusára kezdtem futni, hogy a pulzusom szépen lelasssuljon és be álljon a hosszú távú furasra. Működött, eljött az első víz bázis nem voltam szomjas és még nagyon nem is izzadtam úgyhogy csak futottam tovább. Közben több embert is elhagytam és több pacsit is osztottam az út szélén álló gyerekeknek akik azt se tudták hogy nyújtsák be a pici karjaikat csak valaki adjon már nekik egy pacsit. A lányaim jutottak eszembe, akik tőlem kb. 18km-re várnak izgatottan és ismét kaptam ettől a gondolattól egy adrenalin fröccsöt.

Már 6 mérföldnél jártam és kitikkadtam. Jött a víz osztó hely, felkaptam egy flaska vizet futás közben ittam 3 kortyot öntöttem a fejemre is mert nagyon meleg volt már addigra és már dobtam is el. Ekkor ismét kapott a szervezetem egy kis pluszt amitől jobban éreztem magam és hát ezek után megláttam az elém tornyosuló "emelkedőket". Látva hogy a futó társak 90% sétál aki épp az "emelkedőt" próbálja leküzdeni nekem erőt adott. Erőt adott ahhoz hogy én megcsináljam! Ugy is volt folyamatosan futva szépen hagytam el embereket, voltak akik vicces beszolasokkal illettek és voltak olyanok is akik csak gratuláltak hogy még itt is futok. Le küzdöttem és ismét sík terepen futottam ami igazán jól esett. Lábaimban éreztem a fáradtságot amit az emelkedő okozott de szépen lassan visszaállt az egyensúly. Elértem a 9. mérföldet. Na ez volt az a pont amikor éreztem azt, hogy tegnap nem aludtam el időben és borzasztó fáradtság jött rám. Ismét víz elosztó hely volt ugyhogy megint ittam pár kortyot attól kicsit fel frissültem. Közben folyamatosan szórakoztatott egy futótárs akivel egy ritmust kaptunk el, és ez elterelte a figyelmem attól hogy mennyire fáradt vagyok. A 11 mérföld körül hallottuk hogy jön mögöttünk a mentő autó visitva. Mindenki félrehúzodva futott tovább, de ez ismét okot adott az emberek közötti kommunikációra. Ereje már mindenkinek a végét járta hiszen már csak 2 mérföld és beérünk. Na ebből 1 mérföld ismét emelkedő volt így a végére, ami iszonyatosan nagy erőt vett ki az emberekből. Én folyamatosan futva hagytam le a hegyen sétáló embereket és azt néztem mikor látom már meg a dombtetőről a lejtőt, legyen már vége.

Eljött az utolsó talán 1 mérföld amikor zenét váltottam, ütemes pörgető zenét kerestem, hogy kicsit gyorsabb ütemben fussak. Csak arra gondoltam hogy a családom valahol ott vár és a mosolygós arcuk volt előttem. Beérkeztem a parkba ahol kordonszalaggal volt lekeritve az útvonal a célig és ismét tömeg lánc vette körbe ezt a kordont és gratuláló éljenző családtagok üvöltözve adták az adrenalint a hozzátartozójuknak és mindenkinek. Én is elcsíptem egy-két ismerős arcot akikkel még pacsizni is volt erőm mert a kordon szélén álltak De el kell mondjam nektek az utolsó 100 méter volt az a szakasz amiért igenis részt kell venni egy ilyen versenyben! Azt a pozitív energiát amit ott sugároznak az emberek az az adrenalin ami felszabadul a testedben amitől 21km után is még egy sprintet nyomsz leírhatatlan... Beérve a célba rögtön kaptunk egy üveg vizet a második lépésben a medált akasztották a nyakunkba a harmadik lépésben a chipet vágták le a cipőről majd egy banánt nyomtak a kezünkben és a végén a pólót választottad ki magadnak.

Így jutottam át a célon mikor hallom üvöltő hangját a kislányaimnak akik rohanva futottak hozzám és öleltek pusziltak és büszkén mondták "ANYA MEGCSINÁLTAD!!" Na ez az a pont amiért nekem megérte elindulni!! Büszkék rám, büszke volt rám a férjem is sőt azóta elkezdett velem edzeni is és keressük közösen a következő félmaratonunkat amit már együtt fogunk lefutni!! :)))