+36302077698 info@dietetikusod.hu
hírek

Blog

Az élet csak természetes ízekkel

Az élet csak természetes ízekkel

Egy dietetikus őszinte vallomása a gyenge pontjáról (vagy pontjairól) Imádom az édes ízeket. Mikortól számít valami függőségnek? Meddig normális az édes ízek szeretete? Úgy ítéltem meg, hogy -ha a reggeli kávémat 3 édesítővel iszom és így indítom a napot, majd ebből...

Megadózisú C-vitamin, valóban szükséges?

Megadózisú C-vitamin, valóban szükséges?

Az üzenet nem csak a C-vitaminra, minden kiegészítésre érvényes: Csak akkor szükséges, ha bizonyított hiányállapot áll a háttérben. Ellenkező esetben pénzkidobás, kiürül a szervezetből a pluszban fogyasztott vízben oldódó vitamin, a zsírban oldódók túladagolása még...

Hogyan erősítheted immunrendszered?

Hogyan erősítheted immunrendszered?

Acélozzuk meg védekezőrendszerünket táplálkozással! Ne csak az általános higiéniés előírásokra figyeljünk! Tápláld emésztőrendszered mikrobiomjaid! Hogyan? Először is mi az a mikrobiom? Nagyon egyszerűen fogalmazva: szervezetünkben élő mikroorganizmusok összessége! AZ...

3 napos egyszerű mintaétrend

Az idei tavasz furcsán alakul: bár egyre jobb lesz az idő, sajnos arra kényszerülünk, hogy a lakásba zárva töltsük napjainkat.
Így kevesebb a mozgási lehetőségünk és a motivációnk is a sportra. Óhatatlanul ellustulunk és többet kívánunk enni. Ha pedig nincsenek keretek, unalmunkban vagy a stressz miatt a szükségesnél többet fogyasztunk, főleg a felesleges kalóriákból.
Összeállítottam egy 3 napos, egyszerű mintaétrendet, amelyet akár hosszabb távon is fogyaszthatsz.

Az átlagosan napi 1300 kalóriás, 130 g szénhidrátot tartalmazó menüsorok fogyasztásával garantáltan karcsú maradsz akkor is, ha a kövekező hetek nagy részét a kanapén töltöd! (De azért lehetőség szerint sportolj is minden nap!).
Ez az energiamennyiség fogyni vágyó hölgyek szükségleteit fedezi, férfiak fogyókúrás energiatartománya 1500-1800 kcal közötti. Gyerekeknek többre van szükségük, erre kérlek figyelj! Életkor, nem és egyéb paraméterek függvényében ide kattintva számíthatod ki a gyermekednek szükséges energiamennyiséget.
Az étrend édességet is tartalmaz! Olyan nassolnivalókat, amiből a tested és a lelked egyaránt profitál, utóbbinak kifejezetten fontos lehet ezekben a nehéz időkben!

Add meg az emailcímed és elküldöm neked a 3 napos egyszerű mintaétrendet!

kérdésed van?

Tedd fel a kérdésed most!