+36302077698 info@dietetikusod.hu
Étkezz okosan! diétás főzőtanfolyam

Fókuszban a gyerekek!

miért fontos, hogy bevonjuk a gyerekeket a főzésbe?

A vakáció alatt is figyeljünk az egészséges táplálkozásra!

A világon járványszerűen terjedő elhízás már kora gyermekkortól problémát jelent. A legfrissebb kutatások alapján elmondható, hogy a 0-3 éves korosztály esetében minden tizedik gyermek potenciálisan elhízott. 7-10 éves pedig korra minden ötödik gyermek küzd túlsúllyal, elhízással. Minél később avatkozunk be és változtatunk a gyerekek életmódján, annál valószínűbb, hogy felnőtt korukra állandósul az elhízás betegsége. Jelenleg Magyarországon minden második felnőtt elhízott vagy túlsúlyos.

Míg az óvodában a gyermekek táplálkozása a szülőn és a közétkeztetőkön múlik, addig iskoláskorban már az egyén és az iskolatársak preferenciája is hatással van táplálkozásuk összetételére. Ezen túl a környezet (iskolabüfé, iskolát körülvevő boltok kínálata), a média (tv reklámok, rádiós hirdetések, utcai plakátok) és a tanári és szülői minta is rendkívül nagy szerepet játszik a gyerekek egészséges választásában.

Mindebből jól látszik, hogy fontos, minél korábbi életkorban beavatkozni és a gyermekeket egészséges táplálkozásra nevelni!

 

Az egészséges, betegségmegelőző táplálkozás csak kellő tudatossággal, motivációval valósítható meg, melynek elengedhetetlen része a tervezés. Ez egyaránt igaz szülő és gyermeke életmódjára, táplálkozására is.

A kulcs a gyermek egészséges életmódra nevelésében a táplálkozásukban jelenlevő főbb kockázati tényezők ( só, cukor és állati zsiradék túlzott bevitele, illetve a zöldségek, gyümölcsök, a rost és a kálcium csekély fogyasztása) kiszűrése és az egészségtelen szokások egészségesekre való cseréje.

Gyere el 3 alkalmas tanfolyamomra, amelyen elsajátíthatod te is és a gyermeked is az egészséges táplálkozás alapjait!

A három alkalommal más-más lesz a téma. Az elméleti információk mellett a gyakorlatban el is készítheted majd az ételeket.
Először ahhoz kapsz tippeket, hogyan csempéssz több zöldséget és gyümölcsöt a gyerekek ételeibe úgy, hogy szívesen el is fogyasszák.
Majd megmutatom, hogy az egészséges étkezés nem zárja ki azt, hogy édességeket és nasikat együnk. Ellenkezőleg: rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthetők a gyerekek kedvenc csemegéi is cukor és hozzáadott egészségtelen anyagok nélkül is!
Végül sokak kérésére arról fogunk beszélni – és közben természetesen főzni- , hogy a sportolás mellé hogyan iktassuk be a megfelelő ételeket, gyerekek és felnőttek számára.
A tanfolyamra hozd el gyermeked is, hogy kipróbálhassa és első kézből megtapasztalhassa: az egészséges ételek lehetnek finomak és laktatóak!

 

 

Fókuszban a gyerekek! A főzőtanfolyam témakörei:

 

Sok zöldség és sok gyümölcs

Hogyan illeszthetünk minél több zöldséget, gyümölcsöt a táplálkozásba, úgy hogy egyszerű, finom, és a szülő és a gyerek által is kedvelt legyen?

Egészséges édességek

Hogyan készítsünk egészséges és finom nassokat?

Étkezés és sport

Mit egyen a gyerek – vagy a szülő – sport előtt és után?

Időpontok, helyszín:

1. alkalom: 2019. augusztus 5. 16-18 óra

Hogyan illeszthetünk minél több zöldséget, gyümölcsöt a táplálkozásba, úgy hogy egyszerű, finom, és a szülő és a gyerek által is kedvelt legyen?

2. alkalom: 2019. augusztus 12. 16-18 óra

Hogyan készítsünk egészséges és finom nassokat?

3. alkalom: 2019. augusztus 26. 16-18 óra

Mit egyen a gyerek (vagy a szülő) sport előtt és után?

A tanfolyam ára:

12.000 Ft/alkalom, összesen 36.000 Ft, ha mindhárom alkalomra eljössz.

14.000 Ft/alkalom, ha csak 1 vagy 2 alkalomra jössz.

18.000 Ft/alkalom, ha gyermekeddel együtt érkezel (1, 2 vagy akár 3 alkalomra)

 

Regisztrálj a Fókuszban a gyerekek  főzőtanfolyamra!

Válaszd ki, hogy hány alkalommal szeretnél részt venni a Fókuszban a gyerekek főzőtanfolyamon!

Amennyiben a gyermekeddel együtt jössz a Fókuszban a gyerekek főzőtanfolyamra, akkor a lenti jegyekből válassz!