Sport és megfelelő étkezés

MÉTrend:

Mozgás és ÉTrend!

Az egészséges életmódhoz a rendszeres testmozgásra és az egészséges táplálkozásra ugyanúgy szükség van. Túlsúly esetén diétával beindul a fogyás, de bizonyos idő után szükség lesz a mozgás beiktatására.

Ugyanez fordítva is igaz: az egészséges szervezetnek a sporton kívül egészséges táplálékra van szüksége, nem pedig étrendkiegészítőkre és csodabogyókra. 

Az életkor szerinti egészséges fizikai állapot elérése legtöbbször a mozgásszegény életmódot élők kezelésével és az erőnlét helyreállításával történik. 

 

Fontos foglalkozni a táplálkozással

Életmódváltás =

e g é s z s é g

Nem fertőző megbetegedéseink 80%-a összefügg a táplálkozással.

Az egészségtelen táplálkozás az egyik fő rizikófaktora az elhízásnak, mely számos további megbetegedés kialakulásának esélyét növeli, mint például a magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatos megbetegedések, mozgásszervi megbetegedések.

A helyes táplálkozási szokások kialakítása hozzájárul a testi lelki jóllét állapotához, a jó szellemi és fizikai teljesítőképesség megőrzéséhez, valamint az optimális növekedéshez és az egészséges öregedéshez.  

A szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának rizikóját 80%-kal, a daganatos megbetegedésekét 40%-kal csökkenti.

 

A megoldás: MÉTrend

a személyre szabott, rendszeres sport ÉS a helyes táplálkozás megtanulása,

azaz az egészséges életmód.

Kétfős csapatunk azért dolgozik, hogy Te életmódot válts, megtanuld a helyes étkezés alapelveit és megtaláld a neked legmegfelelőbb mozgásformát. 

 

A rendszeres sportolás javítja a közérzetet és a fizikai állapotot

Alakformálás, fogyás, állóképesség javítása mozgással

A rendszeres mozgás, aktív életmód felgyorsítja az anyagcserefolyamatokat, javítja a szervezet szív-és érrendszeri állapotát, amely a mindennapokban az általános fizikai és pszichés közérzet javulásához vezet.

A testösszetétel (zsír- és izom százalék) arányai kedvezően változnak, a test izmosabb, fiatalosabb külsőt sugall. Így a helyes táplálkozás mellett több szempontból is támogatja az elérni kívánt célt, legyen az alakformálás, fogyás, állóképesség javítása vagy akár stresszkezelés.

Ha rendszeresen sportolsz, nem okoz majd gondot felszaladni az 3. emeletre, ha épp elromlott a lift, egy idegileg kimerítő nap után is marad estére energiád, hogy a gyerekeiddel foglalkozz, vagy pl. egy 15 kg-os bevásárlótáskát könnyedén cipelsz majd egy kézzel.

A memória és koncentrációképesség is javulhat.

Horváth Andrea

Funkcionális edző, gerinctréner

A edzéseim legegyszerűbben kifejezett védjegyei a „kipirosodott arc”, amiről egyébként azt vallom, hogy a legjobb ránctalanító is. Nagyon intenzív, teljes testet átmozgató preventív szemléletű edzésekben hiszek.

Az egyéni céloknak megfelelően állítom össze a programot (pl. fogyás, alakformálás, állóképesség növelése, erőnlétfokozás), amelyeknek fontos része a pulzuskontroll és a CORE (törzsizomzat) területek folyamatos karbantartása. 

Egy teljesen újszerű állapotfelmérő protokollt használok (B-SWOT analízis) a közös munka megkezdésekor, amely konkrét képet ad az addig rögzült mozgásmintákról, azok hibáiról és az általános fizikai erőnlétről.

Úgy gondolom, a  jó edző feladata azt elérni, hogy a sport ne az alakformálás kényszere legyen, hanem a teljes élet nélkülözhetetlen része, amely együtt a kiegyensúlyozott táplálkozással a kívánt külsőt eredményezi.

A rossz hír az, hogy a komfortzónádból biztosan ki kell lépned, izzadni, lihegni fogsz, másnap gyakran izomlázzal küzdesz majd.

A jó hír, hogy látni fogod a fejlődést a testeden, az erőnléteden, és az általam dokumentált eredményeken.

Sőt, ha szereted a versenyt meg is méretheted magad.

Attól még hogy személyi edzésre jársz nem kell magányosan vívnod a harcot a testeddel. Vendégeim között minden héten háziversenyt indítok, egy-egy gyakorlatban lehetsz a hét bajnoka.

Mindenki ügyes valamiben, talán olyan kiváló képességedre vagy erősségedre világítunk rá, amit nem is tudtál magadról.

Takács Hajnalka

Dietetikus

Táplálkozással kapcsolatos problémák megoldásában segítek pácienseimnek.  Sokaknak segítek a megfelelő testsúly elérésében, akár annak csökkentésére vagy éppen emelésére van szükségük. Személyre szabott étrend kialakításával támogatlak abban, hogy elérd a megfelelő testsúlyod és hosszú távon tartani is tudd azt.

A tényeken alapuló orvostudományban (Evidence-Based Medicine) hiszek. Egészséges pácienseimnek még intenzív sport mellett sincs szükségük táplálékkiegészítőkre, plusz vitaminok szedésére.

Pácienseimnek átadott információim minden esetben a szakma álláspontját és a bizonyítékokkal alátámasztott kutatási eredményeket tükrözik.

Az egészséges életmódhoz és a célkitűzésed eléréséhez szükséges legfontosabb információkat a konzultációkon nyújtom át Neked, a gyakorlati megvalósításban személyre szabott étrenddel segítelek, mely minden esetben a Te életviteledhez, egészségi állapotodhoz és fizikai aktivitásodhoz igazodik!

 Miért válaszd a MÉTrendet?

Kétfős csapatunk nagy előnye a személyre szabott program mellett a folyamatos konzultáció és információáramlás.

Kevés olyan hozzánk hasonló, szorosan együttműködő dietetikus-edző szakember páros tevékenykedik a szakmában, akik ugyanazokban az elvekben hisznek, és nem „kerülik” meg egymást mert mindketten a vendég célját helyezik előtérbe, és nem pedig a saját elképzelésüket.

Andi, az edző folyamatosan figyelemmel kíséri a vendég visszajelzéseit a táplálkozással és annak a fizikai tevékenységre gyakorolt hatásával kapcsolatban. Így menet közben Hajnihoz, a dietetikus szakemberhez is eljut az információ, hogy adott edzésterhelés mellett szükséges-e az étrenden módosítani.

A két terület munkája folyamatos szakmai konzultáció révén együttműködésben valósul meg. 

Az egyéni céloknak, vagy esetleges egészségügyi problémák kezelésének megfelelően alakítjuk ki az adott étrendet és mozgástípust.

Amit Ági mondott rólunk és a MÉTrendről

 

Életmódváltást szerettem volna, de az én munkám és családi teendőim mellett kivitelezhetetlennek találtam a megvalósítást segítség nélkül. Hajni személyre szabott étrendet készített nekem és megtanította a számomra helyes táplálkozás alapelveit. 

Andi pedig főnyeremény, aki nélkül biztos nem tartanék ott, ahol. A legelején felmérte a fizikai állapotom, az adottságaimat és már az elején megismerte a természetem, így kifejezetten ügyesen hozza ki belőlem a legtöbbet minden edzésen. Rendkívül rugalmas, kész az edzés alatt módosítani az edzésterven, figyelembe veszi – mert egy-egy rezdülésből észreveszi –, ha az adott feladat valamilyen oknál fogva nehézséget okoz vagy épp ellenkezőleg, jobban motivál. Otthoni edzéstervet is kidolgozott számomra.

Már lassan két éve edzek Andival és még szeretnék nagyon sokáig.

Tedd meg az első lépést az életmódváltásért most!

Válaszd ki a neked megfelelő MÉTrend csomagot!

MÉTrend

ALAPCSOMAG

 

✔︎dietetikai konzultáció

✔︎fittségi állapotfelmérés

✔︎1 hetes személyre szabott étrend

✔︎1 minta edzésterv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ára: 46.000 Ft

MÉTrend

DIÉTA CSOMAG

 

✔︎dietetikai konzultáció

✔︎fittségi állapotfelmérés

✔︎4 hetes személyre szabott étrend

✔︎1 minta edzésterv

✔︎1 alkalmas személyes edzés privát mozgásstúdióban Törökbálinton vagy online, Zoom alkalmazás segítségével

✔︎hetente dietetikai kontroll

 

 

Ára: 66.000 Ft

 MÉTrend

SPORT CSOMAG

 a legkedveltebb ❤️

✔︎dietetikai konzultáció

✔︎fittségi állapotfelmérés

✔︎1 hetes személyre szabott étrend

✔︎4 hetes edzésterv

✔︎heti 2 edzés személyi edzővel privát mozgás-stúdióban Törökbálinton vagy online, Zoom alkalmazás segítségével

 

 

 

 

 

Ára: 79.000 Ft

MÉTrend

KOMPLEX CSOMAG

 

✔︎dietetikai konzultáció

✔︎fittségi állapotfelmérés

✔︎4 hetes személyre szabott étrend

✔︎hetente étrendi kontroll

✔︎heti 2 edzés személyi edzővel privát mozgás-stúdióban Törökbálinton vagy online, Zoom alkalmazás segítségével

 

Ára: 99.000 Ft