+36302077698 info@dietetikusod.hu

3 felnőttből 2 túlsúlyos vagy elhízott, átlagosan 7000 lépést tesz meg naponta a minimálisan szükséges 10.000 helyett. Napi 10 percet sportol, ami jelentősen elmarad az ajánlástól. Az elhízás növeli a keringési megbetegedések, a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség és a mozgásszervi megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Miért baj ez?

Mert Magyarországon vezető halálokok a keringési és a daganatos megbetegedések. Egészséges táplálkozással és rendszeres mozgással az említett betegségek rizikója csökkenthető. A magyarok legfőbb táplálkozáskockázati tényezői a túlzott energiabevitel, a túlzott zsír (ezen belül is a túlzott telített zsírsav)bevitel, a kevés zöldség/gyümölcsfogyasztás, a kevés rostbevitel és a túlzott sófogyasztás.

Az említett tényezők megváltoztatása helyett mégis sokan a mentes termékeket helyezik a vásárlás fókuszába, nem figyelve arra, hogy pl a maglisztes termékek zsírtartalma kiemelkedő és a probléma fokozódik. Az egészséges táplálkozásban nincsenek tiltott ételek csak kerülendő mennyiségek! Válts életmódot és növeld az egészségben eltöltött életéveid számát!

A magyar táplálkozási ajánlás az Okostányér.

Ha érdekel, hogy miből mennyit célszerű fogyasztani a betegségmegelőzés és az egészséges szervezet érdekében, kattints ide: https://mdosz.hu/uj-taplalkozasi-ajanlasok-okos-tanyer/