+36302077698 info@dietetikusod.hu

Elgondolkodtató és figyelemfelkeltő adat, hogy minden 10. 0-1 éves korú csecsemő potenciálisan elhízott, ez az adat a 7-10 évesek között már minden ötödik gyermekre jellemző a felnőtt lakosság tekintetében pedig minden második férfit és nőt érint az elhízás betegség!

Egy nem régi felmérés azt mutatja, hogy a gyerekek 65%-a nassol chipset, csokit és egyéb süteményfélét. A zöldség és gyümölcsfogyasztás pedig messze elmarad a szükséglettől!

Mit készítsünk a gyerekeknek, hogy a kellemeset a hasznossal kombináljuk?

Húvétkor, mikuláskor, szülinapon, névnapon mi legyen a csomagban?

Lehet benne csokoládé, de jó minőségű! Inkább 1 db magasabb kakaótartalmú, mint 5 db olcsóbb, egészségtelen zsírokban dúskáló bevonómasszás figura. Legyen mellette gyümölcs ( mandarin, narancs, aszalt gyümölcs, bármi, amit a gyerek szívesen elfogyaszt), tegyünk mellé magokat is, hogy a daganatmegelőző antioxidánsokból még többet kapjon a kis szervezete és egészséges zsírokat is biztosítsunk.

Ha kibontotta a kis csemete a csomagot, szabjunk korlátot a csokoládé, édességfogyasztásnak, akkor jár a legjobban, ha kombináljuk a finomságokat!
Készíthetünk olvasztott csokiba mártott almaszeleteket, melyeket darált magok keverékébe forgathatunk. Ugyanezt megtehetjük, banánnal, kivivel is! Csak a felét mártsuk bele, érvényesüljünk a gyümölcsök színe is, magyarázzuk el, hogy minden színanyag más vitamint jelent és minél erősebb, szebb színű, annál többet profitálunk belőle! A mandarint kókuszreszelékkel is szórhatjuk (kipróbált tipp, imádják!)

Előzd meg a betegségeket, figyelj szeretteid egészségére!